28 Ekim 2017

Stranger Things s02e01:

Chapter One: Madmax

--- spoiler ---

.iyiler güzeller ama insan bir özetsiz sezona başlar mı? nerden hatırlayalım biz ne olduğunu? üstelik olayı örtbas etmişler. ruslar yaptı demişler, ilgili herkes konuşmaktan korkuyor. kızları kaybolan aile iyice kafayı yemiş, bir tane ajan tutmak için evlerini satılığa çıkarmış.

.yeni tipler de gelmiş. bir tane sezon başlangıcı aksiyonunda insanlara bir şeyler gösteren alakasız bir kızcağız vardı. soygun sonrası kaçışta tüneli yıkılmış gibi gösterdi. olaylarla ne alakası olacak bekleyip göreceğiz. şimdiden öyle bıraktılar meseleyi.

.iki yeni tip de okula yeni gelen tipler. hızlı araba süren, hızlı sert müzik dinleyen abi ve çılgın kız kardeşi. bizim veletlerin ağzı açık kaldı, üstelik atari oynuyor ve en yüksek skor bunda. takibe geçtiler, yürümeye çalışıyorlar ama komikler.

.will oğlanı arkadaş grubuna tam katılmamış gibi, diğer üçü hep birlikte hareket ediyor. bu ayrı gibi görünüyor. annesi falan kafayı yemiş iyice, bir şeyler olacak diye kendini kaybetmiş. yeni bir sevgili yapmış. şişko elemanı bir sürü yerde görmüştük.

.esas olay önceki sezonun şaşırtmacalı bitişi idi. sanki will hala kurtulamamış ya da kötü olmuş gibi göstermişlerdi. hala altüst dünyaya geçiyor, alternatif evrenlerde yolculuk ediyor ama buna sevimli doktor travma sonrası stres bozukluğu diyor.

.diğer taraftan doktor ve ekibi alternatif evrende incelemeler yapıyorlar. üs kurmuşlar, şunlar bunlar olmuş. çeşitli mevzular işte. will daha büyük bir şeyin yaklaştığı ve herkesi öldürmeye çalıştığını da söyledi.

.diğer taraftan şerif bozulan bal kabakları ile uğraşıyor, ilkin çiftçilerin birbirlerine sataşması gibi görünüyor ama yaklaşan belanın habercisi olabilir. bir de şerif abimiz eleven'ı almış dağ evinde saklamış. onun hikayesini falan anlatmadılar. pat diye birlikte evde takıldıkları, saçının hafif uzadığını gördük.

.mike kendisine devamlı mesaj gönderiyor. mesajının tekine dönmüş gibiydi ama arkadaşları araya girmiş gibi oldu. dustin de her zamanki gibi, çöpüyle mücadele ediyor sanki.

--- spoiler ---