28 Eylül 2017

shameless s04e10:

Liver, I Hardly Know Her

--- spoiler ---

.dertlere karıldık, dermansız olduk. adamlar ciğerini söndürdüler. böbreklerini çaldılar. yirmi altı bin dolar vererek böbrek çalmak nedir arkadaş, hiç mi allahınız yok? diğer yabancı tip niye böyle bir şey yaptı? böbreğini mi satıyordu?

.ölecek diye başında bekledik, dediler ki durumu yüzünden acilen karaciğer vermişler. ülen zaten karaciğersizlikten ölüyordu. şimdi böbreği çalındı diye mi insaf ettiniz, böyle bir sistem yok ki? çok saçma oldu bu hadise ama zaten frank'in ölmeyeceği belliydi. pek yapamadılar.

.fiona meselesi de güzel olmadı. lip kendilerini affetti iyi güzel ama bir insan evladı kendini bu kadar nasıl dağıtıyor, daha bir kaç ay önce sorumlu insandı. normal işi olduğu vakit kendini kaybetip her şeyi bırakmak mı istemiş? derdi neymiş? salak elemana gidip kafaları bulup bilmediği arabalarda, bilmediği yerlerde uyandı.

.arabadan çıkıp tuvalete girdi, araba gitti. lip'i aramak zorunda kaldı ve duygusal anlar yaşandı. tekrar şartlı tahliye memuruna gitti, artık ne kadar dil dökse fark etmez. başına bir sürü belalar gelecek. nasipse burnu sürtsün. adam olsun.

.kevin ile kişisel silahlanma mesajı veriyorlar ama adamlar en silahlı ülke. çekiyorlar silahı öldürüyorlar birbirlerini. mickey'in paraları çaldıydı. geri dönüp saldırmalarını bekliyordu. çıktı silahla, veletler çatapat oynuyor. girdi içeri ayağı takıldı, silah ateş aldı. hafiften kan da gösterdiler sanki ama yeni doğan iki bebeği ve karısı sağ idi. eh buna da şükür, o kadar abartmadı şerefsizler.

.carl yeni sevgilisi ile suçlular dünyasına hızlı giriş yapıyor. kimse de dur demiyor. çalıntı araba ile takılıyorlar. kızla iyi anlaşıyorlar gibi ama ne bileyim, bu kadarı çok fazla. neye gönderme ben çözemiyorum.

.ian salağının derdi nedir bilmiyoruz, herkes merak ediyor. iki saatlik uyku ile enerji dolu. mandy için adam kesecek psikolojiye geliyor. askerden önce normal bir oğlan idi, şimdi manyak oldu çıktı başımıza.

.frank'in evlilik muhabbeti de absürtlüğün ötesiydi. adam zaten evli, rızasını ifade edecek durumda değil, neyin töreni lan? şaka mısınız siz? şaka mı yani? mizah mı?

--- spoiler ---