22 Ağustos 2017

preacher s02e10:

Dirty Little Secret 

--- spoiler ---

.biraz toparladılar meseleyi, bizim keltoş alman tanrının yerini jesse doldursun diye düşünüyormuş. ondan bu kadar tantana yapmış. ne alakaysa adamlar buna kayarken aklına gemiş, doğa boşlukları doldurur diyorlar. komik yani.

.diğer tarafta bölüm başı seks sahneleri, türlü çeşitli fantezilerle başladı. meğer kendisi isaymış. kadının tekiyle çakışmış. artık ona kim diyorlar? isa'nın soyu hakkında bir sürü teoriler vardı. adamlar yirmi beş kuşak soyunu devam ettirmişler. mesih budur, zor zamanda dünyanın başına gelecek, insanlığı yönetecek kişi olarak hazırlıyorlarmış ama işte aynı türden, aile içi üretim gibi yapmışlar. spastik bir şey olmuş. aman yarabbim o ne, yüce rab hehe.

.önünde diz çöküyor, adamın üzerine işiyor. sonra keltoşunu seviyor. böyle de bir acayip işte. insan hayret ediyor. adamların kutsallarına kendileri neler diyor. bir bakıyorsun hakkaten bir gerçeklik payı olabilir mi diye. olabilir hakkaten. makul tarafları var.

.jesse bunları görüyor, keltoş teklifini yapıyor ama kabul etmiyor. işler jesse'nin tanrıyı oynamasına gidecekse biraz olmaz gibi. daha iyisini yapabilirler. örgütleri zaten çok acayip, adamdaki güç de aynen. ruhunun bir kısmı gitmesinden dolayı belki ters bir şeyler olabilir ama ne olacak göreceğiz.

.fazlasıyla sert bir insan oldu, tulip zaten gizlediği silahları buldu. bu salak karı, ajan karıyla arkadaş oldu. aralarını açmak için bunu yapmış. mevzu da tanrıyı tek başına bulamazsın, bizimle bul muhabbetiymiş. beyazlılara katılmasını istiyor. hatta başa geçmesini istiyor. yani aslında her türlü jesse kazanıyor ama pek inançlı bir insan olduğundan kabul etmedi. ilginç bir tarafa evrildi hikaye, buna da şükür.

.cass ve babasının hikayesi zorlama şekilde devam ediyor. adam standart yeni vampir hikayesi, yeni doğmuş insan, cass doğruyu yanlışı, iyi vampir olmayı öğretiyor ama nereye kadar işte. bir sürü arıza çıkacak.

--- spoiler ---