20 Temmuz 2017

the strain s04e01:

The Worm Turns

--- spoiler ---

.vampir kardeşlerimize geri döndük, geçen sezonu hatırlattılar da ne malcaydı be. oğlan dünyayı uçurduydu. new york gitmiş, vampirler kazanmış, kan harcına bağlamışlar. philadelphia bu haldeymiş, ortak yaşam diye reklamlar falan çekiyorlar.

.bizim mal doktor, bu işler içinde başının çaresine bakıyor. doktorluk yapıyor, malzeme toparlıyor. bir eleman topluluğu ile çalışıyordu ama onların da hepsi pat diye öldü. zenci bir kadın ve kardeşi direniş gösteriyormuş. nakil aracını havaya uçurmuşlar, bu da orada bulunuyordu. kurtulan bir tek o oldu ne hikmetse, şimdi de arkadaş mı olacaklar yani? hem de altı insan falan öldürdüler.

.fet ve yeni kadın ve tabii quinlan abimiz nükleer füze arayışına girmişler. abraham abimizin yeni görevi bu olsa gerek. ne yapacaksınız arkadaş? hem füze yüzünden vampirler artık gündüz vakti de dışarı çıkabilir olmuşlar, güneş ışınlarını uygun hale getirmiş, adamlar tam parazit, dünya yok olunca takılıyorlar.

.sanki yeni vampir yaratmak istemiyor gibiler, vampirler ordudan daha çok memur moduna dönmüşler, normalde eph salağı yakalandığı vakit efendinin haberi olması gerekirdi ama öyle bir şey yapmadılar, sistemleri yavaş mı çalışıyor artık? beyinlerinde kablosuz bağ vardı hani?

.fet ve yeni yavuklusu (sarışına ne oldu unuttum) pat diye karılar tarafından yakalanır. ülen adamdaki şansa bak be derken bunun geyiğini de yaparlar. aradıkları nükleer tesisin askerinin tekini de aynı kadınlar yakalamıştır, sonraki bölüm artık tesise doğru yola çıkarlar. sanki bu sakallı zenci de lost girl'den ıslıklı dedektif zenciydi. tipini biraz benzettim en azından.

.arada abraham abimiz rüyalara girer, sadece rolünü bu kadar vermişler. o kadar kıçlarını yırttıkları kitabı yırtıyor, zaman tükeniyor falan diyor.

.efendi kendi çapında evlat edinmiş gibi. sevimsiz veledi büyütmüşler, saçları uzatmışlar bir de ona ergen bir kız da getirdiler. kaplanın tekini öldürttüler, kötü tarafa geçsin diye, içinde büyük kötülük varmış diye ama diğer taraftan efendi onun bedenini de istiyor gibi, saçma geldi biraz. bu salak veledin kalıcı karakter olması bir hayli sinir bozucu, alman da hala hüsranlarda. kendisini seçmesini istiyor. öyle salak saçma bir durumlar silsilesi işte.

--- spoiler ---