3 Temmuz 2017

Orphan Black s05e02:

Clutch of Greed 

--- spoiler ---

.karın ağrısı gibi devam ediyorlar. şimdi o kadar hengame oldu. kira salağına geldi mesele, artık büyümüş ergen triplerine mi karışmış ne olmuş? anası götürüp kaçıracaktı ki kaçmalı meseleleri zaten bin kere yaptılar, o da bayacaktı ama bu sefer o kadar hazırlıktan sonra velet kaçmak istemedi ve her şey boşuna gitmiş oldu. mk'in ölümü dahil.

.zaten onun ölümünün de bir anlamı yoktu. sarah kaçtı işte, birlikte kaçabilirledi. birlikte kaçalım dediği vakit, ben yoruldum sana zaman kazandırırım demesi de komik. neyin zamanı arkadaş? adam niye göğsüne basarak öldürdü ki? o da manyakçaydı. bölüme dair tek akılda kalan ayrıntı. sonradan soktukları klonu öylesine öldürdüler gittiler.

.yüz küsür yaşındaki adamı da gördük, darwin'i getirseler daha iyidi. şimdi bir şeyler söyledi, takip bile edemedim. cosima'yı yetkilendirdi. bu kadar işi oturduğu yerde nasıl kontrol ediyor ki? rachel salağına anlam vermiş, uslu bir insan olmuş. ona da inanmadık, saçmaydı.

.helena olayı iyidi, hastanede doktorun tekine büyük bir şırınga sokup kaçtı. yanındaki şişko koca da arkasından gitti. ilkin hafif sorgulamalar, sonra çocuğa ne oldu demeler, bir baktılar veletler iyileşmiş. bunun veletleri de özel güçlü mü olacak nedir?

.kira malı zaten diğerlerini hissediyormuş, bir ara rüya müya görüyordu. bir özelliği olmalı ki bu kadar olay yaptılar. sadece bu kızı incelemek için herkesleri affettiler, garip oldu iyice.

.eskiden de benzer yakalanmalar, benzer muhabbetler dönmüştü, yine kira meselesiydi. sonra başka bir tip getirdiler, başka bir bilimsel yön mön derken, tekrardan klon olayına geri döndük. iyice bunaltacaklar, bıraksak mı ne yapsak?

--- spoiler ---