13 Temmuz 2017

fear the walking dead s03e07:

The Unveiling

--- spoiler ---

.baya baya zekasız iş yapıyorlar, neresinden sayayım bilmiyorum. ofelia tipini kampa alıp nasıl kontrol etmiyorlar. madison salağı ondan sorumluydu, nasıl kontrol etmedi? bunun açıklaması olabilir mi? kadın hemen ilk günden nasıl yemeklere erişim sağlayabildi? böyle bir mallık olabilir mi yav?

.hadi onu geç, pazarlık muhabbeti ne kadar salakçaydı. madem kabul etmeyeceğini biliyorsun ne diye uğraşıyorsun. alicia salağı geride kalmak istedi, bu sefer de madison salağı yine pazarlığı bozdu. kadın özellikle toplumu yok etmek istemiş gibi davrandı. daha ötesini yapamazdı yani. önce pazarlığı bozup sonra yemeklerine zehir konmasını sağladı. insan hayret ediyor.

.ha nick ölecek mi? muhabbetin tek güzel yanı bu olabilir ama ölmeyeceği belli. ofelia salağına gidecek, panzehri alacak ve yaşayacak.

.kızılderili muhabbetlerinden de bir şey anlamadım. büyük büyük babasının kemiklerini niye gösterdi. kehanetler bunlarmış diyor. zombi istilası, kıyamet günü gelecekmiş, saf olmayanlar ölecekmiş. kızılderililer yaşayacakmış. bu muymuş yani? buraya kadar mı yetmiş akılları. insan hayret ediyor.

.suları yokmuş ama domuzları falan varmış, su pazarlığı yapıyorlar ama altyapısı yok, sonra pat diye bozuluyor işler. jake salağı işi güzeltmeye gidiyor. bir kamyon suyla yanlarına varıyor. şak diye kafa derisini yüzecekler ya, öyle bir şey de olmuyor. ofelia güya engel oluyor. hepsi büyük planın parçası mı? aralarındaki olayı bile anlamıyoruz.

.resmen karın ağrısı gibi oldu, vardıkları yeri yok ediyorlar. başka yer yok diyorlar da ülen esas mesele toprak değil eldeki imkanlar. diğer taraflardan tek farkı kuyu suyuymuş, o da kuruyabilirmiş. alın gidin madem abicim, bula bula bunu mu buldunuz? bir de geçmişleri varmış, hepsi boktan.

--- spoiler ---