13 Temmuz 2017

castlevania s01e04:

Monument 

--- spoiler ---

.dört bölümlük sezon mu olur lan? pat diye bitti. güzel de bitti, pek bir şey anlayamadan bitti. karakterlerin birleşmesini anlatmış oldular. dracula'nın oğlu beklenen kişiymiş. kehanet, bir bilge(büyücü), bir avcı (belmont oğlanı) ve bir vampir ile draculayı yenebileceklerini söylüyormuş. yerin altında yatan arkadaş da kendisiymiş.

.geçen bölümde bizim belmont meydanda kaldıydı, peşinden halk koşturuyordu. tam yakalayacakken yaratıklar saldırır, bu yaratıkları öldürür de insanlar bunu takip eder dediydim, onun yerine kızcağız kurtardı. kendisi sağlam bir büyücüymüş. etrafını ateşle sardı, insanlar yaklaşamadı. sonra rahibin ipliğini pazara çıkardı. iki saniyede rahibi harcadılar.

.baktılar yaratıklar geliyor, hemen savunma ekibi kurdu. vay be kumandana bak sen dedik. mızlaklar, kutsal su ve tuz. bir de kırbacı özel bir kırbaçmış, öyle üç beş tane yaratığı öldürdüler. son ölen yaratıkla birlikte yer parçalandı. yerin altındaki mekana geri döndüler, düşe düşe bitiremediler. derken işte bizim sarışın oğlanla karşılaştık.

.ilk bölümde babasına karşı gelen tip buymuş, insanları öldürmene izin veremem diyordu. motivasyonu da anasıymış. anası insanları öldürmesini istemezmiş. bu yüzden ekibiyle birlikte babasını öldürecek. hepsi gelecek sezona, o da 2018'e falan herhalde.

--- spoiler ---