24 Mayıs 2017

the leftovers s03e01:

The Book of Kevin

--- spoiler ---

.iyice manyaklaşmışlar. kevin için din geliyor, matt yazıyor. kitabı falan olacak, adam kitabını yakamadı da sonra nereye gidecek? bölüm sonunda nora'nın hali neydi? adına sarah dedi ve yaşlanmış. güvercinlerle oynuyor. 

.bölüm girişinde bin sekizyüzlerden güvercinle haberler alınıp kara tahtaya yazılma olayını da pek anlamadım. kadın ne bekliyordu? neden o tarihler? tarih boyunca sürer bu iş hesabı geçen sezon başı da mağara olayı vardı. onu da bir yere bağlamadılar. bağladılarsa da o kadarını anlayamadık. adamlar gizemin derinlemesine seviyor. napıyorlarsa artık bu kadar?

.köpek öldüren iti getirdiler bölüme, tütün çiğnemeyi bırakmış herhalde artık. kevin'e köpeklerin devlet başkanlarının içine girdiğini anlatıyordu. yok artık hikayeyi buraya çeviremezler derken adam dna testi için tost getirmiş. hani test yapsa ne olur değil mi? yok yapmadı, sen delisin dedi. sonra adamı yolun ortasında kurşunladı. tom da koştu yetişti babasını kurtardı. adamı iki dakikada öldürdüler. tostu da köpek parçaladı. artık bir yere bağlamazlar herhalde. çok saçma olur öyle.

.mutlu büyük aile pozları insanı darlıyor, bunların dramlarına alıştık, mutlu olmalarına geriliyoruz. tom'un 25'inci yaş günüymüş. sürpriz partı yapıyorlar. john salağı ile eski karısı evlenmiş. nora ile kevin zaten pek mutlu, zenci veletleri ortada yok. onun da sebebini anlamadık, nereye gider bilmiyoruz artık.

.geçen sezonun devamı gibiydi aslında, beyazlılar misafirhanede takılıyorlardı. salak zenci kız dışarı çıktı. insansız bir hava aracı ile bunlara bomba atmışlar. gözlüğünden gördük. binayı yerle bir etmişler. üç sene sonrasından başladı. binanın olduğu yerde delik var, isteyen de kasabaya girebiliyor. bizim kevin sakal bırakmış (matt'a göre tam da çizız olmuş). böyle bir dünya işte. 

.ilk başta fena değil ama çok garip. jonh ile kevin'in eski karısının insan kandırması da çok acayip. adam kasabada mucize olmaz diye bunu gerçekten yapanları dövüp kovalıyordu. şimdi şarlatanlık yapıyor. kızının ölmediğine inanıyor, insan ne diyeceğini bilemiyor.

.bir de kevin kendini boğuyor, her sabah ölmeye mi çalışıyor? matt diyor ki, kasaba sınırları içinde ölemezsin. üç kere ölümünü sayıyorlar. kendini suya attığında da öldü muhtemelen ya da ölmemesi için deprem oldu. sonraki ölümünde deprem ile canlanmıştı. adamın olayını nereye getirecekler diye merakla bekliyoruz, bir de final sezonuymuş. bir yere getiremezlerse şimdiden yazıklar olsun diyorum.

--- spoiler ---