16 Mayıs 2017

the leftovers s02e02:

A Matter of Geography

--- spoiler ---

.biraz aceleci davranmışız. adamlar diğer hikayeyle güzel şekilde bağladı. esas karakterlere dokunacaklar mı? nasıl ilerleyecek o hala belli değil çünkü genel hikayeye özel mekanlar eklediler. önce nora'nın evine yüksek miktarda para teklif edilmesi var. üç kişinin aynı anda yok olmasını inceliyorlarmış. hintli bilim insanları bunu yapıyor, bunlar da sefasını sürüyor.

.meğer olay coğrafi imiş. belli bir konumdan insan alınıyormuş. en azından böyle açıklıyorlar. bir de miracle kasabası diye bir şey çıkardılar. insanlar doluşmuş içeri, peki neden? çünkü oradan kimseler kaybolmamış.

.özel bir yer mi? yoksa tam tersi kötü bir yer mi? devamlı deprem olması ve geçen bölümün başındaki mağarada insanların kalması, hamile kadının doğurması gibi gizemler de var. sonuç olarak bir yere doğru gidecek ama kim bilir bakalım ne zaman?

.şimdi esas sorun kevin'ın kafayı yemesiymiş. kadın kendini öldürdüğünden beri haliasünasyon görüyormuş. onu duymamak için yüksek müzik falan derken, başını ocağa vurdurdu. o iyidi. dozunu artırarak geliyor kadın, derdi nedir anlatsa iyi olacak. kimsenin görmeyeceği bir yere geçip konuşsalar olmuyor mu? bir de biri yanındayken niye rahatsız etmiyor?

.babası akıl hastanesinden çıkmış, artık dediklerini yapıyorum bulaşmıyorlar dediydi. bizim eleman buna nasıl bir çözüm bulacak? nora ile araları nasıl bozulmayacak? bunlar esas sorunlarımız olacak gibi. zaten kadın 3 milyon dolar vererek şak diye ev almış, onun tartışması yaşandı bile.

.kızları tekrar eski moduna dönmüş, zaten olaydan sonra annesiyle konuşmuyormuş. bir tek köpeklerine sevindim. uslu olmuş, arabayla yeni mekana getirdiler ama 60 gün karantinası varmış.

.zenci ailenin kızı ortadan kayboldu. kevin ayağını bağlayıp suya atlamış, intihar mı etmiş? kendisini bilemiyor mu? yoksa hayali arkadaşı mı yaptırmış? bunlar da belirsiz. belki sırf kevin'ı korumak için su çekilmiştir. o zaman kevin mühim bir yaratık olur. artık nasıl ilerleteceklerse...

--- spoiler ---