26 Mayıs 2017

Outcast s02e08:

Mercy 

--- spoiler ---

.ne zaman uzaylıyız diyecekler onu merakla bekliyoruz. bütün işaretler onu gösteriyor. bizim türümüz diyor. dinler ve batıl inançlar diyor. isa da bizden diyor. ben tanrıyım demeye getiriyor. ortak hafızaları da varmış. öyle bir sürü parça işte ama çok ağır ilerliyor hala.

.olan biten bir şey yok. kyle ailesini dışarı çıkardı. kendi geldi güya. hastaneye geçti, zorla kadının tekine dikiş attırdı. kanıyla tehdit ediyor mal. yaptığı da bir şey yok. kendinin ne olduğunu bilmiyor. normal insan mı bunlar? fener dediğin uzaylı kırması mı nedir yani?

.neyse geçen bölümlerde akıl hastanesinde mi nerde? bir yerde adamın tekini çıkaramamışlardı. hepsi uğraşmış ama beceremediydi. onun idamıyla başladı. görüyorum, geliyor meliyor diyordu. adamın idamı feykmiş. keltoş doktor kurtarmış. adam saf kalmış die üzerinde deney yapmak istiyormuş. neden ölüyorlarmış peki? onu da anlamıyoruz.

.artık ayaklanma zamanıymış. büyük birleşmeyi de istemiyor bu doktor kardeş, diğerlerini zehirledi öldürdü. sydney zaten ortada yok. kurul murul dediler, hepsi gitti. şimdi bir doktor kaldı. nasıl oldu anlamıyoruz.

.megan desen kalanlarla birlikte kilisede takılıyor, salak adamın teki çıkıp gelip kardeşini soruyor ve bu da cevap veriyor. ulan düşmanı daha çok işte. herkesler peşinde adamın bir şey demesene, akıllı olsana.

.o da hamile kalmış. adamı getirip kızının olduğu kiliseye bırakıyor. orada kadının hamile olduğunu öğreniyor. içindeki şeytanları fark eden bir ebeye kontrole gönderiyorlar. kadın çocuğu düşürtmeye çalışıyor, sonra da kürtaja girecek. bizim manyak gelip kurtarıyor, kadını öldürüyor. bir gariplik yok mu bu işte. bebekte de bir durum var anlaşılan.

.eski şerif, yeni şerifi öldürüyor. kendince silahlandılar, savaş başladı. bir de araba mezarlığındaki abimiz eski fenerlere ne yapıldığını gösterdi. o zamanın sydney'i kafalarını delip insanlıklarını çıkartmak istemiş. gelişleri hızlandırıp, birleşmeyi hızlandırmak anlamına geliyormuş herhalde bu olay, benim anladığım bu.

.son kısımda da anasının kaçırılmasını bağladılar. babası gelmiş de anasını kurtarmış mı? o son karedeki babası olmalı da ne alaka, ölmemiş miydi? kaçmış mıydı? onu da aydınlatırlar artık.

--- spoiler ---