11 Nisan 2017

Serial Killer Earth


yine trt belgeselden bir yayına denk geldim, pek güzel bir şey değildi ama izletti kendini. adamlar doğal afetlere tutulmuş insanların canlı çekimlerinden belgesel yapmış, imdb belgesel olarak bile kategorize etmemiş, daha komiği toplam 20 kişi oylamış. sen 20 kişinin oyladığı belgeseli niye oynatıyorsun ey trt belgesel... neyse işte beleş olunca insan izliyor, dublajını neyini yapmışlar. çamur deryasında sürüklenen insanlar, arabalar görünce evinin konforunda insanın ilgisini çekiyor demek. zaten reality show gibi, bozkurt bıyıklı bilir kişiden bir nane olmayacağı belliydi. standart anlatımlar, parlak ekranlar, reklam öncesi coşturmalar, kesintiler ve tabii tekrar tekrar göstermeler derken öyle izledim bitti. on tane bölümü varmış, yedinci bölümü izledim diye tahmin ediyorum. gerisini de izlemem muhtemelen.

--- spoiler ---

.cenovadaki sel görüntüleri ile başladılar. bizim buradaki dereler taşınca olay olmuyor ama italyada olunca olay oluyor. afetten kurtulanlarla, camdan çekenlerle röportaj falan yapmayı da ihmal etmemişler. suların içinde canlı kanlı insanların bulunduğu arabaların sürüklenişi iyidi. en azından hd çekmişler, güzel görünüyordu. pek bir şey olmamış. kimse ölemişti sanırım.

.zaten genel olarak afetlerinde pek bir insan ölmemiş, en fazlası güney koredeki toprak kaymasında ölenlerdi, son kısımda da onu gösterdiler. tepe kamerasında üzerine çamur deryası gelen bir araba ve bunu sürükleyişi. bir de evi yıkılacak diye yurdum güney korelisinin röportajı vardı.

.araya rusyadaki yangınları, amerikadaki tornadoyu sıkıştırmışlar. bölümün ismi de tornadoya yakalanmış gazeteci mi ne? adam ırakta savaş muhabiriydim ama gelip de kansas'ta mı ölecektim şimdi diyor. beğenememiş, bir köprü altına sığınıyorlar, üstlerinden tornado geçiyor. oralara sığınmak da pek iyi değil diyor bilirkişilerimiz ama ne yapsınlar adamlar?

.dolu meselesi ilginçti, çok iyi çekimleri yoktu ama dolunun oluşumunu bunca  zaman tam bilmiyormuşum. donup aşağı düşüyor zannediyordum. donan su ters rüzgarlar ile tekrar yukarı çıkıp büyüyormuş, bu şekilde çılgın fırtınalar olduğu vakit tenis topu büyüklüğünde dolu olabiliyormuş. tavanlarında cam olan tiplerin tavanlarını kırmış, allah büyük tabii sen neyine güvenerek tavana cam yaptın arkadaş? yıkar başına!

.malezya mıydı? çin miydi? uzak doğudaki bir tane gökdelenin vinci aşağı düşüyor. bunun da doğayla ne alakası var dersek, deprem oluyormuş da öyleymiş. güzel vinç düşüşü görüntüsü bulduk koyduk demiyorlar da... koskoca gökdelen, sağlam kaldığına şükretsinler. bunda da bilirkişiler doğruysa eğer 10 kattan fazla apartmanların depreme dayanıklılığı artıyormuş. ne alakaysa artık.

--- spoiler ---