27 Nisan 2017

into the badlands s02e06:

Leopard Stalks in Snow

--- spoiler ---

.bizim şişko da keşişmiş, o çok iyi oldu ama adamın esas usta olanı dövmesi gibi bir manyaklık yapmadılar. yapsalar oha derdim, yapmadılar mantıklı dedim. biraz buruk kabullenmeli seviş oldu.

.sunny'yi geçen sezon sonu paketleyen ekipti bunlar. şimdi intikamlarını almış oldular ama sunny'yi yine paketledi. ölmeden önce özel vuruşlar yaptı. eskiden kung fu'lu filmlerde adamı kitlemek için özel noktalarına dokunma hareketi gibi bir şey. sunny kitlendi, nefes alamıyor gibi, ne olacak diye bıraktılar bölümü öyle.

.diğer tarafta veil kaçtıydı, kaç kaç derken tam yakalanacaktı. bebekle kaçma sahnesi saçmalığı yaptılar. ha manyakça film olsa bebeğinin ağzını kapatıp öldürebilirdi ama onun yerine kadının teki yardım etti.

.meğer dul'a sığınmacılarmış. dul önce kabul etti. sonra quinn ile birlik olmak için veil'i feda etti. arap saçına döndü olaylar. dövüşseler daha iyi ama çekimi zor diye diplomasi yaptırıyorlar herhalde. dul başlarda devamlı dövüşüyordu şimdi siyaset yapıyor.

.diğer baronlara karşı birlikte takılacaklar, gizli birlik olacakmış. bunu aslında ilkin saldırdıkları vakit biraz zeki olsalar yaparlardı. quinn baktı dul'u öldürecekler. onu kurtarırdı. hepsi birlik olur ortadaki baronların hepsini öldürürlerdi. fazla basite indirgemek istemediler anlaşılan, en azından baron meselesini uzatmak istediler sanki.

.quinn'in oğlunun anası intikam için gelmişti ya, bölüm başı yavaş sahneler, kopuk insan parçaları ile başladı. adam karıyı öldürmedi neyse ki, sonra yine standart quinn manyaklı, öldür beni diye hançeri verdi eline. biraz delmesine müsaade edip yiyişmelere başladı. arkadaki müzik pek garipti.

.tabii hüzünlü kısımlar da boldu. m.k. salağı ile birlikte kaçan kızı öldürdüler. ölmeden önce de bir tane keşiş halleti. geriye bir tane daha keşiş kalmış olması lazım ama onu pek bir kafaya takmadılar.

.bir de hafif lezbiyenlik katalım demişler. son dönem diziler içinde gaylik olmayan tek dizi herhalde. en azından esas karakterlerinde öyle bir şey yok. şimdi tilda'nın takıldığı kızlardan biri bunu öptü, öpücüğüne karşılık falan verdi. koymuşken lezbiyen koyalım lgbt'ciler de sevinsinler demişler herhalde. kızın hikayesi kötüymüş de tilda'nın hikayesi bir acayipmiş. dul'un kocası bu kızı kullanıyormuş. dul kocayı öldürünce de bundan özür dilemiş. daha önce öldürmediğim için demiş. çok müşfik imiş.

--- spoiler ---