18 Nisan 2017

into the badlands s02e05:

Monkey Leaps Through Mist

--- spoiler ---

.dövüş sahnesini pek bir azalttılar, sonraki bölüme yayıyorlar artık. quinn yine kafayı yedi. veil kaçtı, sunny kadını kurtardı ama zamanlaması çok saçma oldu. mk salağı da kaçtı.

.detaylara girersek, dul quinn ile birlik olmaya karar verdi. diğerlerine ne yapacak bilmiyorum ama quinn'in beynindeki nereye kadar idare edecek onu o belli değil. unutulan rontgen ortaya çıktı. quinn'in yardımcısı olayı yakalamış, veil'i tehdit etti. o ara quinn henry'i bıçak eşliğinde seviyordu. gitti adamı öptü çocuğu kurtardı, sonra da bombalar gelince topukları yağladı.

.pek hızlı gelişti, quinn veledini öldürünce bir anda psikopata bağladı. neydi yani verdiği ilaç neyse tekrar versin alsın bunları üzerinden. çat diye travmadan sonra halisünasyonlara mı geçilirmiş.

.sunny  ve şişko desen onu çorak topraklara sokacak adama ulaştılar. her şey iyi güzel, adam bunları iyi karşıladı. kılınç ile geçişi kabul etti derken. gelişleri şerefine kadın ikram etti. kadın baştaki adamı öldürmesi için sunny'i tutmak istedi. artık adam öldürmüyorum dedi, mesele kapandı sandık ama gidişinde kadın ve çocuğunu getirmiş. orada ipler koptu.

.ilkin çocuğumu da kötü yola sürükleyecekler, yardım et falan derken nasıl hayır yardım edemem dediyse son anda da yardım etmemesi gerekiyordu. onu yapamadı tabii çok sıkıştırdılar, ortalıkta kadını bıçaklamalar, çocuğu kucağa almalar nedir arkadaş?

.illa çok kişili dövüş olsun dediler ama öyle çok güzel hareketler yoktu. sunny yine bin kişiye karşı, bir kaçını indirip kaçtı sadece. başkasını yapamadı. o yüzden yetersiz kaldı.

.diğer tarafta quinn'in eski karısı oğlunu gördü. karısı (annesinin kumasıydı aslında garip yani neyse) yeni baron oldu. intikam yeminleri ettiler. kadın adamın gittiği yeri falan biliyormuş. gittiler çat diye buldular ama mekana dalınca bomba patladı. veil kaçtı, bunlar da yerlere yuvarlandı. toplu dövüşü sonraki bölüme saklamışlar herhalde.

--- spoiler ---