17 Nisan 2017

13 reasons why s01e06:

Tape 3, Side B

--- spoiler ---

.pis ergenler, ergen işlerine devam ediyorlar. biz de merakla izliyoruz. her bölüm diğerinden daha kötü olmaya başladı. benim bölüme gelmedin mi diyor elemana, yok diyor ben daha senin bölümü dinlemedim. bir insan evladı nasıl merak etmez arkadaş? bunu demekten dilimde tüy bitti. sen böyle dizi yapacaksın ve bir ergenin kaset dinlemeyişine bağlayacaksın olayı. bari kurallardan biri olaydı. bir kaset şu kadar zamanda dinlenebilir falan olaydı. ha kontrol edilemezdi ama belki kasetleri sırayla verirdi. en makulü öyle olabilirdi.

.bölümdeki ergen olayı da lisede eşleştirme programı meselesinde bir tane zencinin yine hannah hanfendiyi kolay kız olarak görmesiymiş. zenci ponpon kız da buna önayak olmuş, adam buluşmaya takımıyla geliyor, düşün artık. sonra kıza sırnaşmaya başlıyor. mal mal hareketler falan derken bağırıyor çağırıyor, olay çıkarıyor. bir şey olmuyor ama tatsızlık oluyor. hani toplu tecavüz yoksa neyin derdindesin? hala beni fişlediniz, kolay kız yaptınız muhabbeti devam ediyor.

.elemanın onur kurulundaki tepkisiyle kıza tepkisi de çok farklı, çok aptalca aslında ama öyle yapalım demişler. sonra takımdaki bir tip geliyor bunu teselli etmeye de iyi insanlardan dedi, nesi iyimiş ki? iyise madem niye diğerleri ile takılıyor. o da anlamsız.

.işte bunlar ders çalışmaya eve geliyorlar, sonra yiyişmeye başlıyorlar. hannah'ı düşünüyorsun değil mi diyor. yukardaki muhabbet geçiyor ve bitiyor. sonra anası ne oldu yavrum diye geliyor. dava meselesi yapıyorlar. yardım edeyim sana ama bana anlatman gerekir diyor ama anlatamıyor tabii ki, böyle de malca bir hadise.

.herkesin bir sorunu var, bundan çekiniyor ve kimseye açıklayamıyor. belki hannah'ın tek zekice hareketi bu, kendi pislikleri içinde boğulmalarını sağlamış resmen. tabii en çok clay malı boğuluyor. diğerleri çok da sallamıyor.

.bir de alex salağının kavgası vardı. lucifer abimiz silahını temizlerken oğlu ile muhabbet etti. alex diğer gruba karşı öfkelenmiş, arabayı hızlı kullanıyor diye kavgaya tutuştular, onur kuruluna gitti hadise. pek de bir bok olmadan öyle bitti gitti işte. esas olaya ikinci sezon geleceklerini düşünürsek, bir hayli salladıklarını söyleyebiliriz. dizinin puanı da 9.0 sınırına indi, daha da iner o vakit.

.şu meksikalı tip de gaymiş bu arada, dj'lik yaparken halinden belliydi zaten. dizide iyi insanların çoğu gay, lezbiyen olan da çok kötü sayılmaz. clay'i de gay zannediyorlar, açık fikirli biri. alttan alta bunu veriyorlar bize.

--- spoiler ---