11 Nisan 2017

into the badlands s02e04:

Palm of the Iron Fox

--- spoiler ---

.adamlar esas elamanı göstermeden bölüm yaptı ama güzel yaptı. mk salağını da çok göremedik, annesini falan öldürmüş. kendisi ile yüzleşti. süper bir uçan tekme yedi ve yığıldı, bu kadar yani. türk çadırı gibi bir şey vardı ortada. anası da türk'e benziyordu. garipti.

.sunny'nin karısı ve çocuğunun kaçış hikayesini de çok sündürdüler. kaçamadı da bir şeye de benzemedi. başındaki iyi niyetli elemanı öldürdü de... ne olacak şimdi? madem uyuttun tipi, bir saat bayılacaksın dedi mesela şak diye kalktı. hadi diyelim tamam biraz erken kalktı, sen iki saat kilidi kırmak için uğraşacağına bayıldığı vakit üzerinden alsana anahtarları be kadın. basiretin mi bağlandı nedir? hiç yapamadılar bu olayı. zaten quinn'in rontgeni meselesi var, onu atmayı unuttu. adam çocuğum yerine geçsin diye yüzüğü bırakıyor, bunları koruyor ediyor ama karşılığına bak.

.her geçen gün bu quinn malını pek sevmeye başladım. dramatik girişleri harikaydı. coşturucu konuşmaları da güzeldi. planlarını pek anlamadım ama yine de oğlunu öldürdü. öldür beni diye dayadı kalbine, öldürmedi. kendisi öldürdü. neden öldürmedin dedi, babamsın dedi, yürek parçaladı.

.neyse ki sevimsiz velet öldü, hiç yakışmıyordu. dövüşmeyi bilmeyen baron mu olur? baron temizliği yine yarım kaldı? beyaz kıyafetli kadını öldürmeleri gerekiyordu sanki. hangi birinin öldüğünü takip de edemedim ama dul ve ekibi gözdağı verdi millete.

.son durumda ne oldu? dul'un ünvanını aldılardı güya, öyle bir şey olmaz herhalde. dövüş sahneleri de güzeldi. quinn hepsini öldürün dedi ama hepsini öldüremediler. dul ile ittifak mı kursaydı ne yapsaydı? kadın devrimci ama yine de bilemedim bu hengameyi.

.oylamaları, muhabbetleri, birbirlerine tripleri falan da güzeldi. dizinin esas sahnesi de herhalde topuklu ayakkabılar ile ninja dövüşleri idi. adamlar eski japon filmleri, ayak kaydırmaca sahnelerini falan birebir yapmışlar, tek fark topuklu. nasıl bir kafaysa, hakkaten güzel kafa. kim düşünmüşse iyi etmiş. kostümler desen ayrı bir olay zaten, birileri fena kafayı buluyor bu diziyi tasarlarken, pek keyif alıyor. belli yani.

--- spoiler ---