22 Nisan 2017

Bates Motel s05e09:

Visiting Hours

--- spoiler ---

.acayip bir yere gidiyor dizi. hakkaten adamlar zirvede bırakacak sanki. norman'ın son hali falan inanılmaz manyak oldu. annesi tamamen kontrolü aldı. emma ile muhabbeti de çok iyidi. norman uykuda dedi de kimse bilmiyor. tabii emma madem böyle olduğunu biliyor neden öfkeli? neden tanıklık etmiyorlar? neden yardım almasını sağlamıyorlar. orası biraz zorlama.

.zaten norma da akıl hastanesine gitmek istemiyor. idamdan kaçacak, hastane istemiyor. nasıl kurtulacak diye düşünürken, alex koştu yardıma geldi. aldı gitti veledi, anasının naaşına götürmesini istedi. zaten tamamen bozulmadan durmasını sağlamıştı, psikopat bir buluşma oldu.

.alex'in durumunu hala çok abartı buluyorum ama eleman iyi yapmış, gözünü intikam bürümüş. kadıncağız gel seni böyle de kabul ederim demesine rağmen kabul etmedi. annesi oğlunu öldürmeni istemedi demesine cevabı falan komikti.

.derken derken duruşmalar başladı. abisi geldi ama devamına gelemeyecek gibiydi. duruşmada hala annesi vardı. zaten bu sürecin hepsine annesi olması lazım, norman idama bile razı gibi. ha benim anlamadığım başka bir şey, kendi kendine teslim olmuş biri idam edilir mi? o da var yani.

.üstelik eleman ilaçlarımı almadım, o yüzden itiraf ettim diyor. bir insan evladı bu çocuğa psikolojik destek vermez mi? orasını da çok abarttılar. 18 yaşını geçmiş miydi? geçtiyse bile en azından akıl sağlığı yerinde mi değil mi diye yapmaları gerekirdi.

.emma'nın tripleri de çok anlamsız buldum. zaten annesini sevmezdi. tamam öldüğüne sevinmesin ama dylan'ın ne kabahati var bu durumda? bizi etkilemeyeceğine garanti veremem diyor salak, çocuğunun babası, bu kadar pislik içinde temiz kalmış bir sarı oğlan işte, keyfin bilir yani. 

.avukat rolündeki yoyo da sağlam takılıyor. abisini ikna etmeye çalışıyor. norman ile konuşurken sıkıntısı olduğunu anlıyor. kadına annelikten bahseden bir 18 yaşında tip, zaten görmemek için kör olmak lazım.

--- spoiler ---