16 Nisan 2017

13 reasons why s01e05:

Tape 3, Side A

--- spoiler ---

.ergen dizisinin olmazsa olmazı balo tabii ki, muhabbetlere iyice ayar oluyorum. nasıl bir ergen dizisi yapmışlar diye hayretler içersinde izliyorum. okul clay salağının anasını avukat olarak tutmuş. çocuğuna diyor ki, kıza zorbalık yapılıyor muydu? bu mudur yani? hem nasıl ispat edeceksin?

.geriye kasetler bırakmış, kendince kurallar uydurmuş. diğerleri hannah yalan söylüyor diyorlar. nasıl kanıtlayacak arkadaş? dizi bitecek bu kızın doğru deyip demediğini anlayamayacağız. ha kendini kesmiş ölmüş gitmiş, neyin hesaplaşması o vakit?

.eleman da diğerleri bedel ödemedi diyor, meksikalı eleman da sen ödedin mi diyor, bir insan evladı kendi ile ilgili kasedi dinlemez mi? sıradan dinlemek zorundasın gibi bir kural mı var? hepsini dinle işte, aynı muhabbetler geyikler şunlar bunlar.

.ailesi elemanın durumundan şüphe ediyor, neden? bir gün duş almadı diye. ben de buna götümle gülüyorum. tamam seviyormuş ediyormuş da kimseye bir şey demiyor. pek tanımıyordum diyor, diğerleri ikisinin arasındakini bilmiyor. sevişmişler mi? sevişmemişler mi belli değil. konuşmadan tutup çekip gitmeler, kafadan kontak işler. insanı geriyor.

.gay babaları olan uzak doğulu bir tipin acınası hikayesini inceledik. kız babalarına laf gitmesin diye kendi gayliği saklıyor. bunu saklamak için de hannah'ı oğlanların önüne atmış. durum bu yani, anlattıkları toplam hikaye bu, clay salağı da uzak doğulu kızın vicdan azabı çekmesini sağlıyor. cezası bu mu yani? o da biraz saçma.

.konuşmalarını kaydedip insanlara yayacak falan dedim ama bir şey çıkmadı. mezarlıktan dönüşte önünü kesiyorlar. sarışın mal oğlan arabayı sürüyor. lambaları kapatıp hız yapıyorlar, derken herkes korkuyor. polis çeviriyor (kendisi bizim lucifer), babasıymış. ülen sen nasıl babasın? hız sınırını geçen oğlum olsa benzin döküp yakarım.

.tamam abartmayayım ama oğlanlar doluşmuş arabaya bir bok olduğu belli, sadece uyararak olayı geçiştiriyor. diğer veletler de biz kurşun geçirmeziz diye seviniyorlar. dertleri nedir? neyi saklıyorlar? oralar hala gizem, çünkü bizim mal oğlan kasetleri dinlemedi henüz.

--- spoiler ---