7 Mart 2017

the expanse s02e06:

Paradigm Shift 

--- spoiler ---

.çorbalamaya devam ediyorlar, şimdi en azından mevzuyu anlıyoruz ama bu sefer de bir şey olmuyor. uzaylıların venüse çakılmasından sonra bir adım ilerlemedi. jupiter'in uydusundaki tarım kolonisi de uzaylı olmuş. kadın en son ölürken acayip yaratık görmediyse tipler öyleydi.

.birileri yukardan ateş yağdırdı, bunlar uydunun üzerindeydi, komutanlarını ve gemilerini yok ettiler, son görüntüler de bu takımın cesetleriydi. o kadar gösterdiler elemanları şimdi biri kaldı gibi, o da uzaylı olacak gibi. ne olacak belli değil.

.bir de yüz küsür yıl önce özel itici motorların mucidinin hikayesini anlattılar. neden anlattılar onu hiç anlamadım. adam o kadar iyi iş yapmış ki, yaptığı iş ile ölmüş mü? en son ölüm görüntüsünü göstermediler ama sesli komutları devre dışı bırakmış, sonra da motoru çalıştırdığı vakit yediği g kuvveti yüzünden iptal edemez olmuş, öyle ölüp gidecek gibi de öldüyse kim anlatmış bu muhabbeti? çok saçma yani.

.mürettebat arası işler, artık biz yatıyoruz muhabbeti komikti. birbirlerine güvenmiyorlar orası kesin. protomolekül dediklerini yok edelim dediler, kadın yok etmiş gibi gösterip, yok etmedi. güneşe yönlendirme fikri de saçmaydı ya bakalım daha ne kadar saçma olacak.

.nükeer füzeleri fred kendine saklamış, hani onurlu adamdı? kuşaklıları savunmak için böyle yapıyormuş. füzeleri kullanmak için zenci kadın da yardım etti, kuşaklıca konuştu da kandırdığını pek düşünmüyorum, hala ırkçılık devam ediyor.

.holden salağı tüm bunları salakça buluyor ama fred salağı tarafını seçmeyen bertaraf olur diyor. dünyaya uzaylı hakkında kimse bir şey demiyor. iranlı teyzemize bir tane bilim insanı geldi, olayları kendi çapınca çözmüş sayılır ama emin değil, venüse gitmek istiyor. o kadar uzatacak bölümleri yok, ne olduğunu daha iyi yapsalar keşke. bu kadar uğraşıyorlar ama yine boka sarıyor.

--- spoiler ---