24 Mart 2017

iron fist s01e05:

Under Leaf Pluck Lotus

--- spoiler ---

.iki demir yumruk göreceğiz diye bu bize reva mıdır lan? biraz baydılar, hikaye zaten saçma sapan gidiyor, üstüne doğru düzgün dövüş göremiyoruz. daredevil bile bundan daha çok  dövüşlüydü. tamam hepsi dövüş ustası da arkadaş sen kung fu'cusun daha fazlasını bekliyor insan ama elimize bu geçiyor.

.şu hemşire bütün netflix dizilerinde oynuyor mu yoksa? bu diziye de geldi, hatta esas kötü de daredevil'denmiş. anlamıyorum kaçıncı dizi bu? jessica jones'da da görmüştük. artırıyorlar da artırıyorlar. hastaneye saldıranlar el'in adamları imiş. el meselesini daredevil'da duymu muyduk? aslında yabancı gelmedi ama hiç hatırlayamadım, kimdir necidir? çinli teyzemiz ile bağlantısı nedir? belli değil şimdilik ama hikayeleri birleştiriyor gibiler.

.böyle düşününce trinity teyzemiz de jessica jones'da oynamıştı. tüm bu süper kahramanlar, tüm marvel evrenini tek diziye mi indirecekler? hepsinin ayrı sezonu falan var ama oyuncuları bir hayli ortak. toplamayıp ortalığa saçıp da bırakabilirler. jessica jones'ın spin-off'una bakmadıydık. biraz fazla yani.

.her neyse bölümde pek bir şey de olmadı işte, rıhtımda eroin ticareti dönüyormuş. yeni model eroin çıkmış piyasaya, illegal ürünlerden yapmışlar da sokağa düşerse insanların hayatı kararımış, bunun için ninja kızımızdan yardım istiyor. ülen başka adam kalmadı mı? tamam birlikte kahramancılık oynayacağınız daha ilk sahneden belliydi ama böyle mi gerçekten?

.gidiyorlar rıhtıma birlikte, bunlardan süper kahraman olmaz hissiyatı oluyor insanda. konteynırların birinden kimyacı buluyorlar. süper demir yumruğumuz adamın bıçak darbesi almasına engel olamıyor. demiri kırıp kaçıyorlar, yaralı adamla arabaya atlamalar, adamın hala ölmemesi ve meşhur hemşireye gelmesine zaten insan pes diyor. sonra da biraz muhabbet ve olayların başlangıcı işte. el ile mücadele edebilecek tek kendisiymiş, bu mallıkla zor biraz yani.

.ward denen salak da hasta ettikleri insanlara tazminat ödemeyi kabul etmedi. babası joy'un dediğini yap dedi diye tersini yaptı. sonra da eroin mi ne aldı? kafaları çekti mal, bir onun dramı eksik. babasını görmedik bu bölüm. daha çok özel hareketler, daha çok dövüş, doğru düzgün de hikaye bekliyoruz. salak saçma işler oluyor.

.karakterler kendi içinde dengesiz, esas kızla yakınlaşmalar komik. bir bakıyorsun somurtuyor tersliyor, bir bakıyorsun gülümsüyor iş atıyor. danny de bekaret yemini etmiş. hikayesi komik, arrow kırması salak saçma bir şey oldu iyice. kahraman mı kalmadı nedir?

--- spoiler ---