21 Mart 2017

iron fist s01e03:

Rolling Thunder Cannon Punch

--- spoiler ---

.dizinin akışı özel olarak uyuz edici şekilde tasarlanmış herhalde. olması beklenen hiçbir iş olmuyor ama birden pat diye sürpriz ortaya çıkıyor. kemik kayıtları için hastaneye gidiyor ama anında yakıyorlar, yakan adamdan dayak falan yiyor. sen demir yumruksun lan nasıl dayak yersin derken, küçükken yoğurduğu bir kaptan parmak izini buluyorlar. oradan da kimlik tespiti yapacaklar. şirketin sahibi falan olacak. neyse artık nasıl bir manyaklıksa, bu şekilde şaşırtmaları güzel de biraz da olması gerekenler olsa iyi olacak.

.şimdi danny uçabiliyor mu? nasıl olacak? adamın özel gücünün sınırı nedir? şimdiye kadar sadece kafaya darbe yiyince elini parıldatabiliyor. başka da bir şey yok. kapıyı mapıyı kırdı. elemanı takip etti, babasının saklandığı yere gitti. camına kadar tırmandı ama camı açıp içeri girecekken biri ittirdi.

.nasıl kurtulacağını güzelce göstermelerini bekliyoruz, salak saçma işler olmasın. havada kuş falan kapmasın. zaten kuşa özel geçiş yapabiliyordu. vakti zamanında eğitim görüntüleri de gösterdiler ama pek de bir şey yoktu. elemanın sırtına vuruyorlardı. böyle böyle eğitmişler demek.

.bir de karateci kız var. birlikte takılacaklar işte ama uzatıyorlar da uzatıyorlar. ilkin kaçtıktan sonra yanına geldi, bunun mekanı bastılar saklandı. sonra sabaha git dedi, gitmedi. kiranı miranı öderim, kalayım korurum morurum dedi. kabul etti ama öğrencilerine bilgelik taslarken bununla dalga geçen öğrenciye vurunca tekrar kovuldu. tekrar tekrar kovuldu. artık ne olacaksa salakça olacak.

.kız da para için dövüşmeye başladı. öğrencisine yapma etme derken kendisi dövüşe katıldı. ilk dövüşte karşısına kaslı bir tip çıkardılar. ısırması da varmış. onu dövdü etti de ne yani? çok da güzel bir dövüş sanatı izletmediler. keyif vermiyorlar böyle. artırmaları lazım ama gerçekçi yapmaya çalışmışlar herhalde, iyi olmuyor. danny'nin gösterdiği tekniği kullandı sadece, olay bu yani.

.matrix trinity teyzemiz tekrar buralarda. dizilere dadanmış herhalde. bu hatırladığım üçüncü dizisi, belki iki de olabilir artık bilmiyorum ama yine avukat. netflix'in avukatı da olabilir. danny'e pek yardım etti. anasının babasının mezarına bakıyormuş. ta oradan buldu karıyı da yani ilk buna gitmen lazım. ilk görüşte biber spreyi çıkardı. iki saniyede kendini kanıtladı. sadece kendinin bileceği şeyle kanıtladı. en başta da bunu yapabilirdiniz, mal oğlu mallar. biraz mallık var bu dizide de dur bakalım.

--- spoiler ---