21 Şubat 2017

the expanse s02e04:

Godspeed

--- spoiler ---

.hikayenin seyri güzelleşti. uzaylılar meselesinin üzerine gidiyorlar ama hala anlaşılmayan bir sürü şey var. bunların hepsine çılgın bilim insanı ışık tutabilirdi. hala neden öldürdüğünü anlamıyoruz, bununla da dalga geçiyor gibiler.

.miller salağı kendini feda etmişti. ölmesi gerekiyordu ama son anda uzaylı kardeşler eros'un rotasını değiştirdi. onu nasıl becerdiler? neye dönüştüler orası belli değil.

.ikinci bir ikilem sınır tanımayan doktorlar abimizin istasyona girmiş ve enfekte olmuş olmalarıydı. onları havaya uçurmak zorunda kaldılar. mal oğlan holden bu konuda tereddüt gösterse de becerebildi. en azından cemiyette pişiyorlar. 

.geçen bölümden kalan bilinmeyenleri de açıkladılar. fred abimizin gönderdiği bilgi, çinli iş adamını (ölen kadının babasını) işaret eden bir ipucu imiş. aynı zamanda devlet içinde desteği olduğunu da anlatıyor. sekreter yardımcısı mıdır nedir? onla birlikte adamı güya soru yağmuruna tuttular ama bir şey ortaya çıkmadı. uzaylı meselesini dünya halklarına da getirmeleri iyi olurdu da yakın zamanda olacak gibi değil.

.belki dünya ve mars arasındaki mesele yükseldiği vakit, durun siz kardeşsiniz bakınız uzaylılar var falan yapacaklar. artık nasıl tasarlıyorlarsa derinden bir dünya sistemi meselesine girdiler, ırklar var, halklar var, aralarında muhabbetler dönüyor. güneş sisteminin hakkından gelmişler, böyle bir dünya ve ilk kez güneş sistemi dışında yaşam bulundu diyorlar (bu da garip aslında, güneş sistemi içinde başka bir canlılık var mı? orası belli değil, her neyse).

.yine de planları fena değildi. cennet muhabbeti döndüren adamlar mormonlarmış, tabii güneş sistemine açılmışlar ama mormonlar da açılmış. adamların gemisini alıp eros'a çarptırma metodu uygulayalım demişler. miller salağı bunu düşünmüş. dışardan bombalayıp patlatmaktansa bu şekilde yapalım demişler. patlatınca uzaya saçılır ama böyle saçılmaz dediler, artık onların yalancısıyım. üzerine de pampalı elemanlarda istasyonun etrafına son vuruşu yapacak bombalar döşediler, doktorların gemisini patlatınca parçalar bombanın tekini bozdu, derken miller kendini feda etti ama patlamadı ve mevzu sonraki bölüme kaldı.

--- spoiler ---