19 Şubat 2017

the expanse s02e03:

Static

--- spoiler ---

.sonunda bir şeyler olmaya başladı. uzaylı hikayesini detaylandırdılar. geçen bölüm olayın bilim şefini öldüren mal polis, holden beyler tarafından hırpalanmak istedi. adam bölüm sonunda öldürdüm çünkü mantıklıydı diyerek güya bir cevap verdi. hakkaten mantıklı konuşuyordu, bu durumda onun dediklerini yapmak durumunda kalacakları için mi öldürdü? kandırır falan diye mi? gereksiz oldu ve yerine yardımcısı kabilinde beyni ile oynanmış bir elemana kaldılar.

.olaylar hakkında sınırlı bilgisi var ama tipi, konuşması falan çok iyidi. uzaylıya resmen hayranlık duyuyor. bizim taş kafanın bu olayı çözmedi de iyidi.

.miller salağı erosta işlerin bitmediğini nasıl anladı peki? ölen kız buna göründü diye mi? yoksa hala sinyal geliyor diye mi? uzaylı kardeşin bunlar sinyal göndermesi, onu müziğe çevirip eğlenmeleri iyidi.

.pampacı bir eleman çıktı başımıza. panpa'nın uzaylı versiyonu herhalde. iki bölümdür pampaw diyerek ortalığı yakıyor. komik bir tip, ne kadar süre tutacaklar bilmiyorum am en azından böyle tipler getirsinler bari.

.uzaylımız gelişiyormuş. erosta büyük deney yapmışlardı onu biliyorduk ama silah deneyinden çok uzaylı organizmanın tepkisi deneyi imiş. şimdi insanlar ölmedi mi? uzaylı ya mı dönüştü? ne oldu? bunlar belirsizliğini koruyor. enerjiye ihtiyacını ilk bölümlerde uzay geminin reaktörünü çalıştırdıkları görüntüde görmüştük, o da bir garip tabi ama iyidi işte.

.mars ile dünya arasındaki savaşı tırmandıracaklar, marslı askerlerin aralarında eğlenmesi kötü. yeni marslı tipler karın ağrısı gibi. dünyalılarda mallıka ısrar ediyor. iranlı kadın savaşı engellemek için bir şeyler yapıyor. ajanı vasıtası ile gizli mesaj gönderdi. kullanabileceğim bir şeyler verin diye rica etti. bizimkiler de bir şeyler gönderdi ama pek anlamadı. ilerde anlayacak herhalde. biz bile ne gönderdiğini anlayamadık. hangi geminin görüntüleri idi, neydi o hiç fikrim yok.

.şimdi hep birlikte eros'a gidiyoruz. adamı öldürdü diye ekipten kovmuşlardı ama geri alacak gibiler. salaklık yaptı ona şüphe yok. bizim albay (çekiçli abimiz) baya kilit rolde oldu.

--- spoiler ---