18 Şubat 2017

the expanse s02e02:

Doors & Corners 

--- spoiler ---

.bu dizi beni edecek. ülen adam diyor ki başka bir yaşam formu, giysi olmadan uzayda hayatta kalabileceğiz, her şeyleri değiştirecek bir buluş. erosta bunu denemişler, zaten çılgın bilim insanı için bunlar normal şeyler diyor. zenci olan çekiçli abimiz (twd'den) anlaşmaya varacakken, vuruyor kafasından. ne düşünüyor? minik beyni ile intikam mı alıyor? çılgın bilim insanlarına mı karşı nedir yani tam olarak?

.doğru düzgün bir bilim kurgu hikayesi yapacakken bunlara rastlıyoruz. adamlar tüm imkanlarını seferber ediyor, uzaylı kapışma sahnesi yapıyor ama vardıkları sonuç çok saçma. hem tüm araştırmaların yapıldığı bu kadar mühim yeri bir tane gemi koruyor, kendi korumaları da yok yani. olacak iş mi? o da çok saçmaydı.

.geriye kalan da olay olmadı yani. koca bölüm bu kadar olay olması da zaten sinir bozucu. yok efendim dünyalılar, marslılar, kuşaklılar, milliyetçilik artık gezegenler boyutunda olduğundan böyle oluyor, insanlık bir gram yol alamamış bunu söylüyorlar herhalde. romanında neyinde bunun göndermesi var.

.tüm ırklardan, tüm renklerden insanlar birlikte dünyayı savunuyor ama marslılara karşı. marslı dediğin kim? onlarda insan lan. yav neyin kavgası diyorsun. yok efendim marsı düzeltememişler de vatan haline getirememişler, diğerleri zaten uzayda doğmuş, fakirmiş, şuymuş buymuş. daha fazla insan kurtarabilirmişiz.

.arada bir miktar simülasyon, arada mürettabat arası atışmalar ve öylece bitiyor bölüm. bana sıkıntı veriyor ciddi anlamda. söyledikleri lafların yarısını boşa konuşuyor gibiler.

.savaş çıkmasın diye generalin teki istifa ediyor, iranlı kadın da savaşı önlemek için ufak çaplı operasyona evet diyor. ajan rolünde de spartacus'un yavşağı var. adamın tipi yavşak, başka bir yavşak rolünde oynuyor yine.

.fazla bilinmeyen, fazla sallamasyon bilgi, fazla gönderme (hep milliyetçilik kökenli ama) derken bombok bir çorba oluyor. ha görüntüleri güzel, öyle takılıyor gibiler ama ne olacak böyle hiç bilmiyorum. şu uzaylı hikayesinden devam etseler bir harika olacak. insanlık güneş sistemini feth etmiş ama içindeki mallıkları halledememiş, tamam mesajı aldık. uzaylılara geçelim lütfen. yoksa uzayda geçen milliyetçi dizisi yapmış oluyorlar. başka bir şey değil.

--- spoiler ---