18 Şubat 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e14:

The Man Behind the Shield 

--- spoiler ---

.deli ediyorlar beni, bir kişiyi kurtarmaya gidiyorlar. üç kişiyi kaybediyorlar. mallar mı bunlar? nasıl önlemini alamadılar? zaten direktörün meselesinin ne olduğu belliydi. düz piyon meselesi yaptılar, adamı yem olarak kullandılar. az biraz da dövdüler. ne bileyim hoş olmadı.

.aida ve diğer mal ile uğraşmaları resmen şaka gibi oluyor. adam her seferinde tokatlıyor. zaman kayması var diyor jemma, adam nasıl zaman kayması yarattı? ne yaptı etti de o kadar insanı değiştirdi? nasıl değiştirdi? ne ara bunların hafızaları kopya etti. ben hiçbir şey anlamadım.

.esas kötünün olayı eskiye dayanıyormuş. eskiden coulson ile görevleri birbirine kesişmiş. bu eleman rus gizli servisindeymiş. gizli bir objeyi almaya gönderilmişler. coulson ve may de gönderilmiş, derken bunları tokatlayıp almışlar. bunlar da görevlerini yerine getiremedikleri için öldürülmüşler. peki kendisi nasıl kaçmış? buna niye ilişmemişler?

.coulson ve uzaylı meselesi aslında iyi olabilecekken kişisel bir takıntıya dönüştürdüler. coulson da ben seni zerre tanımıyorum diyerek çok ağır konuştu. daisy ile kapıştılar, biraz dövüş sonra üzerine kolon yıkmaca şeklinde takıldı. öldü möldü dedi ama ölmedi işte, ölmediği belli. o da saçma oldu. zaten saçma olmasının da bir manası vardı o da iki dakikada değiştirmişler bunları. gazla mı uyuttular ne yaptılar? 

.madem değiştirdiler, diğerlerini niye değiştirmediler. yoksa hepsini değiştirdiler de onların haberi mi yok? içinde demir var mı yok mu? iki saniyede anlaşılmaz mı? insan tesise bir robot uyarıcısı koymaz mı? bir şeyleri kapattılar dediler ama sanki bir tek yerde mi alarm olur, ne bileyim çok üstünkörü geçiyor hepsi.

.may ile coulson yakınlaşmasına da devam ediyorlar. psikiyatrist ile tanışma öncesine gittik, ta o zamanlardan oynaşmalardalarmış. eh işte devam ettirecek gibiler.

.fitz yarattıklarından sorumluluktan bahsetti de esas olayı darkhold yapmadı mı? framework'ün benzerini kendisi yapmış ama elemanlar tüm dünyadaki işlemcileri kullanrak gerçek bir dünya yaratmışlar, böyle miymiş olay? yaşama değer veren çılgın bir bilim insanı, nereye bağlayacaklar göreceğiz.

--- spoiler ---