7 Şubat 2017

supernatural s12e10:

Lily Sunder Has Some Regrets

--- spoiler ---

.neyse ki melek hikayesi ile geldiler. ha yan konuydu ama yine de en azından melek hikayeli yan konuydu. kostümlü yıllarda castiel ve takımı bir pislik yapmış, onun intikamı meselesiydi.

.ishim diye başka bir melek, melek dili ve edebiyatı çalışan bir kadına zühur etmiş. kadını sevmiş etmiş derken takıntılı manyak bir melek olduğunu anlayınca kadın kaçmış, kendini koruması için başka melek çağırmış.

.adam da bu melekten çocuk peydah etti diye, arkadaşları ile gelip çağırdığı meleği öldürmüş. kadının çocuğunu öldürmüş ve öylece bitmiş.

.bu kadar güce nasıl kavuşmuş? bu kadar zaman melek büyüsü yapmayı öğrenmiş. böyle bir şey biraz sallama oldu. herhangi bir insan bunu nasıl başaramadı peki? onu hiç söylemediler. şimdi sadece büyü yapmayı öğrendi ve ruhunu kaybetme bedelini ödedi gib bir şey anlatıldı, yedik yuttuk.

.derken intikamlar başlamış, castiel'in atari tutkunu zenci arkadaşını öldürdü. o dua ile diğerlerini çağırdı ve olaylar başladı. zaten geriye üç kişi kalmış. ishim ve yanındaki kadın ve insan dostu castiel. 

.hepsi yardıma koştu, aralarında anlaşma yapalım derken kalan kadını şak diye harcadı. castiel ve ishim ile mücadele ederken bizim oğlanlar damladı ve kadın ortamdan ışık saçarak kayboldu.

.sonra hikayenin gerçeğini öğrendiler. ishim'i birlikte öldürdüler ve bölüm böylece bitti. castiel intikam almak istersen hala buralarda olurum gibi artist bir söz etti. zaten azrail'i öldürmesi konusunda da pek sabit fikirli, kozmik sonuçları olacak hadise ne olacak? onu tasarlıyorlar herhalde, ortada bir şey olduğu yok. tabii tüm bunlar olurken chuck nerdeydi?

.bölüm içi tutarsızlık olarak ishim bizim oğlanların gitmesini engelleyebilirdi diyebiliriz, sonra pek kendinden emin saçmalıklar falan derken adamı harcadılar işte. büyük meleklerdenmiş de yemedik tabii, sanctuary'den beri izlediğimiz abimizi, bu diziye de almışlar. sakalsız oynamıyor resmen.

--- spoiler ---