5 Şubat 2017

shameless s03e01:

El Gran Cañon

--- spoiler ---

.bu sezon daha eğlenceli olacak gibi. en azından bir robot kapışması ayarlamışlar. lip için uygun gördükleri gelecek buymuş, aslında baktığın vakit gerçekçi gibi. hem kafa kullanacak hem eğlenecek, az biraz da para kazanıyor. güzel yani. 

.lazerinin açılışı falan çok iyidi. ineklere ders vermek istemiş de bu olayı çok daha büyük paralarla yapabilirdi sanki, şimdilik öyle takılıyor gibi. ian yardım ediyor, karen ortalarda yok. diğer kızla kalmış, öyle bir acayip işte.

.esas olay steve'in olayı idi. karısının babası geldi, yanındaki adamı öldürdü, kesti biçti. dexter vari yat ile sulara açılıp poşetle adamı attı. hızlı gelişti olaylar. steve'den söz aldı. kızı amerikan vatandaşı olacak ve kendisi de kızının kocası olacak. fiona da taşra kızı olarak kalacak. genel hikayeyi buna indirgediler. steve altına sıçtığı için her şeye evet dedi, zaten başka şansı yoktu ama ne bileyim daha farklı gelişebilirdi. fiona'ya tam doğruyu söylemedi. pek yalan da söyledi denemez ama bu yüzden büyük kavga geliyor.

.frank olayı başka komikti, her sezon başka bir ülkede mi açacak gözünü nedir? şimdi meksikalı bir köpeğin yalaması ile uyandı, nerede olduğunu hatırlayamadı. yılbaşını falan da kaçırmış. isa ve çarmıh canlandırması eşliğinde geçti bu muhabbetler.

.sınırdan elemanı almadılar, resimli kimlik istediler ama kimse telefonuna bakmadı. sheila zaten dawn'lı çocukla meşguldü. frank'i pek sallamadı. derken insan kaçakçılığı işlerine girdi. koştur moştur derken yakalandı. sonra uyuşturucu kaçakçılığı işine girdi ya da uyuşturucu frank'in içine girdi artık, sheila'ya teşekkür etti. adam götünde uyuşturucu taşıma rekorunu kırmış. nasıl kontrol etmiyorlarmış onu anlamadım ama kendi çapında komikti.

.fiona boklu püsürlü işlerdeydi, tekrar gece kulübündeki işine geçek için uğraştı, para denkleştirdi. yine işleri yolunda gitmeyecek malların, yine dram olacak diye geriliyorum. bunların saçma yaşamadı da yeterli aslında. misal komşular, kamera karşısında fantezi ile hayatlarını kazanıyorlar. meyhaneleri ne oldu ki?

--- spoiler ---