15 Ocak 2017

sherlock s04e02:

The Lying Detective 

--- spoiler ---

.pek duygusal bölümdü ama watson'ı kurtarma meselesi neydi? geyik miydi? esas olay holmes'ların yeni kardeşiymiş. kendileri bir kadın imiş ve herhalde pek sosyopat bir insan evladı. derdi nedir? ne yapacaktır? orasını anlayamadık henüz. bölüm sonu silahı sıktı gibi gösterdi ama sherlock üzerine john'un da başına bir şey gelirse artık çekilmez olur. onun yerine daha iyi bir şeyler yapmışlardır diye umuyoruz.

.sherlock'un kendini manyağa çevirmesi, daha önce yapılmıştı. bu sefer john'un dikkatini çekmek için yapılmış. davayı çözmesine de yardımı dokunmuş, bundan pek dem vurdular ama dizinin senaryosu olarak birbirini tekrar etmiş gibi oldular. son anda çevirdiler. eh bu kadar oldu işte.

.zencin seri katil abimiz çok iyi oynamış. wayward pines'da bu kadar iyi değildi. adam ballandıra ballandıra öldürmeyi anlatıyor. kim yazıyorsa bunların senaryosunu pek katiller gibi, sherlock'u öldürecekken john yetişiyor. bir tane de ses kayıt cihazı saklamış. üç tanesini bulmuşlar, dördüncüyü bulamamışlar. oradan itiraf alıyor ama zaten kullanılamaz itiraf. neyse ki kendisi itiraf ediyormuş da bu seri katil meselesini kapattılar.

.kadının ölümü mühim diye gösterip, bu meseleyi arkaplanda kaktırdılar. sonra bizimkiler barıştı ve olay halloldu. bu kadar tantana yaptıktan sonra daha geç barışmaları gerekiyordu ama üç bölüm var bari küs kalmayalım demiş olmalılar.

.duygusal sahneler hoştu. sherlock sarıldı bile, bu ilkti herhalde. john karısını mesajlaşarak aldattı diye kendisini suçluyordu ama holmes olduğunu duyunca suçlamaktan vazgeçer herhalde.

.moriarty olayı da bitmiş oldu böylece, miss me lafını kız yapıyormuş. gizli kardeşleri varmış. sherlock kafayı bulduğu sırada bununla konuşmuş. kafam güzelken evren bana açılıyor demeye getirmişti ama manyak kız kardeşiymiş. onunla birlikte davayı çözdüler ama yine de pek iyi karakter olmayacak gibi.

.mycroft konu hakkında ne yapacak? adam hem zeki, hem elinde imkan var ama hiçbir şeyi engelleyemedi şunca zaman. teyzemizin dediği gibi aptal biri herhalde. onu da pek esaslı role çıkardılar. her şeyleri toparladı resmen. john son anda karısının bıraktığı videoyu izlemese yetişemezdi, hızlı araba da mühim şimdi. espiriler, gülüşler, kıyametler.

.zengin seri katilin gözler önünde saklanması meselesini de beğendim. adam utanmıyor reklam bile çekiyor. komikli tatlı lafları da vardı üstelik. hafızaları silen ilaçla insanlara derdini anlatıyor. böyle de bir manyaktı işte.

--- spoiler ---