14 Aralık 2016

humans s02e07:

Episode #2.7

--- spoiler ---

.lan pete'i nasıl öldürdünüz? en temiz insan, en iyi karakterlerden biriydi. esas karakterlerdendi hem de, yazık oldu vallahi billahi. hem adam güzelce meseleyi halledecekti. hem ilanı aşkını ettiydi. yanlış yerde oldu ama bunun da sorumlusu salak dedektif kadın. neymiş efendim insan olmak istiyormuş. ölü bir kadının bedeninde olmak istemiyormuş.

.şimdi canlı bedenden bilinç transferi yaptıysa, tersini de yapabilir miymiş? bunu mu amaçladılar tam olarak? peki kimin bedeni olacaktı? bir insanı mı feda edeceklerdi? insan olma kısmını pek anlamadım.

.niska olaylara karışmadı. max koştu geldi ama geç kaldı. bu mallar tesisi araştırmadan. en azından içine sızıp güvenlik planlarına bakmadan nasıl böyle bir plan yapmış. hadi hester tamam da mia nasıl bu işin içinde oldu. güya kurtarıyorlardı ama hepsi öldü. leo başlarında bağırdı ama ölenleri geri getiremiyoruz. bir dakika lan bunlar robot. bilinçlerini geri getiremiyorlar mı? içlerine koydukları çip bomba falan mıymış? sanki öyle olabilir. bilemedim artık.

.hester arkalarından baktı. dedektif hatun bu hester'i öldürmesi gerekiyor artık. birinin bu kadını durdurması gerekiyor. ha geriye gitmese, mia onu takip etmese hepsi birlikte ölecekti belki ama yine de saçma oldu.

.küçük kızın kendini sentetik sanmasına zenci kızın durumu ile geldiler. neden böyle yapıyorsun derken zenci kız ortamdan ayrıldı, kendini sorguladı ve sentetik olmaktan vazgeçti. daha sonra küçük kızla birlikte oturmaya geçtiler, çabucak kurtulsun şu işten. yoksa delirecek anne babası. hayatın kontrolünü eline alması meselesinde pek katıldık kendisine. minik dimağı ne ara bunları düşünmüş acaba?

.en çok odi'yle üzdüler. eleman artık amacım kalmadı diye intihar etmiş. kendine reset atmış. normal bir sentetik iken bilinci ve istekleri yokmuş ama amacı varmış. bu yüzden eski haline gelmiş. güzel de bir mektup bırakmış. ilginçti yani. böylesini de beklemiyorduk. bilinç deneyimi için teşekkür etti ama bu oldu.

.şimdi trinity teyzemiz ne yapacak? dedektif kadını niye bıraktı. hani robot olarak görüyordu bunları? bir sürüsünü harcamıştı. oralarda biraz teklediler ama pek üzerinde de duramadılar. göreceğiz artık.

--- spoiler ---