8 Kasım 2016

westworld s01e06:

The Adversary 

--- spoiler ---

.bir sürü olay oldu da ne bileyim nasıl toparlayacaklar? arada bir sürü laf ediliyor sanki boşa ediliyor gibi. kaç koldan hikaye ilerliyor, hepsi nereye varacak böyle? hala karma karışık geliyor ama netleşen bir kaç şey var.

.baştaki kadın arnold ile birlikte çalışıyor gibi duruyor. eski robotlara özel yüklemeler yapmışlar, insanlara zarar verebilir hale bile geldiklerini söylediler. oduncu arkadaş kafasını özellikle ezmiş, yakalandığı için saklamak istemişler ama işkolik kadıncağız her şeyi buldu nerdeyse. bölüm sonunda biri onu yakaladı, arnold'dır diye tahmin ediyorum. zaten üç bölüm kala gelsin bakalım. kimmiş neymiş? neden köpeği öldürtmüş güzelce açıklasın.

.başka canlıyı öldürmesin diye öldürmüşmüş. ford'a bunun mesajını iletiyor. adamın bir felsefesi olmalı ama kim necidir hala karışık. ford ile araları iyi iken onun ailesini robot versiyonunu yapmış, anomali dedikleri robotlarda bunlar imiş. kimsenin kullanmadığı mekanda tespit edilen robotlar. bernard karşılaşması iyidi aslında ama çok üstelmediler. tam ford'u şikayet edecekti, kadında problem olduğunu öğrendi. belki kadın ve yeni gelen kadın birlikte çalışıyorlardır. ford'u uzaklaştırıp kendilerine yer açmak istiyorlardır.

.tabii bu kadar hikaye içinde ne önemlisi bilge fahişenin durumu idi. tekrar uyanmak içn kendini adama boğdurtarak becertti, sonra bizim uzak doğulu teknisyen ile sohbet etmeye başladı. robot olduğunun farkındalığı meselesi çok acayipti. senin konuştuğun kelimeyi onlar belirliyor dedi, kadın inanmayınca programı gösterdi ve bildiğin geçersiz işlem yürüttü. bir miktar işlemcisini ısıttı ve kendine geldi. inandı gibi oldu ama üst kademeye gitmek istedi, yolda hikayesi ile ilgili detaylar. mekan ile ilgili detaylar çok iyidi.

.sonra uzak doğulunun arkadaşı geldi, ona şantajlar, (para ve iş teklifi nedir onu anlamadım da) şunlar bunlar derken kendi özelliklerini upgrade ettirdi. toplu idrak diye bir özelliğini artırınca da bir titreme geldi kadına, bakalım neyi idrak etti. çok eğleneceğiz dedi, bizi de eğlendirirler inşallah.

.ford neyi inşaa ediyor hala belli değil. diğer tarafta siyahlı abimizin labirent arayışı sürüyor. dolares'in yakışıklı prensi da bir miktar kötüymüş herhalde. herkesleri öldürdü ama hikayelerinde pek ileri adım atamadılar. labirent hikayesinde de adamın teki labirentin ortasında ölmüyormuşmuş neymiş. yine arnold dediler, adamdaki gizem kimsede yok.

.dolares ve yanındakilerin hikayesi ne oldu? geçen bölümü bile tam hatırlayamadım ama ona hiç gelmediler. labirent ile bu sinyal meselesi birlikte mi? yoksa arnold ile birlikte mi çalışıyorlar. bu kısım da belli değil. her şeyleri tek başına çözecek bilgisayarcı hatunun başına da bir hal getirtmesinler, adam öldürmelere başladıkları vakit bir hayli insan ölecek gibi görünüyor.

--- spoiler ---