8 Kasım 2016

humans s02e02:

Episode #2.2

--- spoiler ---

.adamlar dialoglar üzerinden yapıyor ama yine de çok iyi oluyor. ha aksiyonlarında pek bir numara yok o kadar paraları yok herhalde ama iyi işte. westword'deki her tarafta çıplaklık nere, bundaki naiflik nere. tertemiz mavi kanlı sentetikler işte. bilgisayar programı ile bilinç kazanıyorlar ve insan robot savaşı başlangıcı yapıyorlar. bu açıdan biraz standart hikaye ama yine de güzel.

.robotların karakterleri nasıl bu kadar farklı farklı peki? bu konuda bir açıklama yapmadılar gibi. tamam madende çalışmış kadın ile diğerleri farklı olabilir ama başta ölen ispanyol da madende çalışmıştı. o bu katil kadından çok daha iyidi. şimdi suçluluk duymadan bir insan öldürdü, nedenleri var gibi ama bilemedim. karıncaya bakınca kafası karışmış olabilir.

.leo ve mia ayrı kafalardalar. mia gitmiş adamın tekine aşık olmuş, onun için suç işledi. yalan söyleyebildiğini fark eden adam da ürktü. ne bileyim karışık meseleler ama hani gizlenmeye çalışıyordun? ne alaka şimdi? annesini görünce dayanamadı sanki ama biraz abartı oldu.

.esas olay bilinçli sentetiklerin toplanması ve bizim ekibin buna karşı bir şeyler yapmaları idi. max ile zaten olacak iş değil. adamı salmasa ölmeyecekti ama bir makinaya göre fazla yumoş, leo tam savaşçı tip, neyin doğru olduğu konusunda daha gerçekçi. özünde insan ama aslında makina, artık babası ne yaptıysa.

.esas manyak trinity ablamız çıktı. iki tane bilinçli makina öldürdü, korkudan bahsettiler üstelik ama o da gram üzülmedi bunun için. kendi yaptığı yapay zeka için beden arıyor gibi ama bu da çok anlamsız. hem kodları da anlayamıyor doğru düzgün.

.esas ailemiz avukat olarak olaylara atılacak, adam işsiz, kadın da sentetik hakları savunucusu olacak. niska teslim oldu. bilinçli olduğuna hükmedilirse insan gibi yargılanacak, sırf robot hakları gündeme gelsin diye bunu yaptı. iyidi aslında da bakalım ne olacak?

.ergen kız da ilk zamanda işlerin tasarımında olan abimizin robotunu buldu çıkardı. hepsi mia ve leo'ya ulaşmak için miymiş? elemanı bilinçli yapacaklar? daha ayakta duramıyor ama pek şeker olacak gibi, nasıl giydirdin bu oğlanı dedi babası da ailenin kendisi pek tatlı zaten, robot hikayesinde tatlı insan ailesi yaratmak da pek zor iş. iyi yapmışlar.

--- spoiler ---