20 Kasım 2016

sleepy hollow s03e08:

Novus Ordo Seclorum 

--- spoiler ---

.izledikten sonra dimağlamadığım sayılı bölümlerden biri olmuş. kaç gün geçti üzerinden çoğunu unuttum. salak saçma olaylar olmaya devam ediyordu.

.taştan sonra jenny iyice kötü olduydu. geçmişten gelen tanrımız ortaya çıktıydı. kızın gücünü tüketiyor idi. böyle şeyler anımsıyorum. zenci bir tip spartacus'ten doctore abimiz idi. böyle tanrı kıvamında giriş yaptı ama üç beş ölümlünün araya girmesine engel olamadı.

.ilkin bunlar kız kardeşini bulamadı. salak saçma göz hikayesine girildi. bir taş varmış, ondan dolayı bunlar oluyormuş. washington savaşta bu taşın gücünü kullanmaya çalışmış ama kontrol edilemediği için kullanmamış. sonra onu tutan asanın demirini kutu şeklinde erittirmiş, o kutuyu bulup olaylara dalalım dediler ama kutu mutu bir işe yaramadı.

.o yüzden çatlak kutu ile abbie salağı ağacın içine girdi ve olayları böyle halletti. şimdi esas karakterlerinden biri kardeşi için kendisini feda etmiş oldu. diziden çıktı mı? hiç zannetmiyorum, bir süre yine ayrı takılabilirler. bir ara yine böyle takılmışlardı sanki. karısı diğer tarafta takılıyordu. böyle bir şeyler yapacaklar gibi.

.bir jenny için değer miydi bu kadar tantanaya? bir de fbi amirinin de sırları varmış. abbie'den bahsederken varlık olarak bahsettiydi sanki, hani gavurca "eset" derler ya ondan (esed değil) her neyse, şimdi komple ortalardan kayboldu. ona da yarayabilir mesele. artık nereye bağlarlarsa.

--- spoiler ---