28 Kasım 2016

shameless s01e06:

Killer Carl

--- spoiler ---

.dram dozunu artırmışlar, aile bağları çok kuvvetliler, çok tatlılar ama ne bileyim çok abartılar. şişko eleman abisini tehdit ettiği vakit dizine patlattı sopayı. elemanın spor hayatını mı bitirdi şimdi? normalde onun hayatı açısından bakınca yaptığı büyük kötülük, evinde gelip abisini öldürmekle tehdit ettiği için hak etmiş mi oldu? ahlaki değerleri de çok bozuk bu utanmaz ailenin lan.

.zaten devamlı sevişip duruyorlar, devamlı bir oynaşmalar. diziyi resmen esas kız üstüne kurmuşlar. fazlasını yapmak için arada eleştiri katmışlar. frank'in eleştirili konuşmalarını karşısındaki oyuncu bile dinlemiyormuş gibi, hani frank konuşuyor diye rol mü yapıyorlar?

.dayak yememek için sarışın kızın velisi olmayı kabul etti, dayağı yine de yedi. sonra ailesi ile karşılaştı, büyük dram yaşandı. gözler falan doldu. frank çok etkilenmedi, hani iyi adamdı? en azından öyle gibiydi?

.takıntılı kadının ışığı sadece, garipliğin dibine vuruyorlar böylece. azgın kızın okulda başarılı olması da bana çok inandırıcı gelmedi. ne bileyim daha fazla utanmazlık yapmayalım demişler herhalde.

.yan konulardan biri sevgili lip'in zekasıydı. herkeslerin sınavlarına girip güzel sonuç alıyor. elemanın teki bunu buluyor ve sendeki zeka neymiş abi diyor, yeni test yapıyor full çekiyor. çok zekiymiş, öyle böyle değilmiş. diğerlerinin sınavına giremiyor. girdikleri iptal oluyor. verdikleri paralar ne oluyor onu göremedik.

.gay oğlan ve sevgilisin başı dertte, marketlerini soyan terbiyesiz bir tip var. müslüman hatun silah kullanıyor. göndermeler zaten havalarda uçuşuyor. kocası hem gay, hem müslüman hem korkak, olaya gel.

.esas oğlanın gün kurtarışı sadece muhabbet kurmak ve esrar vermek miydi? nasıl bir müdürmüş bu? bu eleman niye bu kadar iyilik dolu? ilk bölümden itibaren pat diye karşısına çıkıp olayların bu noktaya gelmesi çok abes geliyor bana.

--- spoiler ---