15 Kasım 2016

humans s02e03:

Episode #2.3 

--- spoiler ---

.biraz sündürmüşler meseleleri. bilinçli olup olmadığı böyle mi kanıtlanır len? makineye insan ızdırabını gösteriyorsun ve tepki bekliyorsun. biraz saçma olmadı mı sanki? neyse ki düzgün tepkiler verdi. insanlara dair felsefi laflar etti, hafif dalga geçti.

.ha makina için de bu durumda tutup böyle söylemesi saçma oluyor. bilincini kanıtlayamasa ölecek, korkudan altına sıçmak yerine insanlara insanlık dersi veriyor. bu açıdan da biraz saçmaydı. sırf bu meseleyi uzatalım diye biraz saçmalamışlar sanki.

.yine de lezbiyen aşkının hatırlatıcısı olmasından aşkı, oradan da bilinci kanıtlayacaklar. hani başka türlü kanıtlanmıyor ya böyle olacak gibi göründü.

.diğer tarafta da mia elemanın tekina aşık olmuş, bütün operasyonu, arkadaşlığı bunun için geri plana attı. esir tuttukları adamın ortadan kalkışı ile harekete geçtiler ama mia gelmedi, gitti elemana açıldı. fingirdeşirken de zenci arkadaşı bunları gördü. ortalığı birbirine katacaklar, imkansız aşklarda makina ile insan şeysini ele alacaklar. pek saçma olacak bu kısımları.

.acımasız trinity doktorumuzun amacı kızının bilincini kopya etmek imiş. kendi yazdığı program ile bir yere kadar yapabilmiş. şelale hatırlıyor gibi bir şeye bağladılar. geçen bölümden prof'a ulaştı. bilinçli sentetikler hakkında bilgi topladı. hatta oğlunun yarım makina olduğunu falan da anlayacak bu gidişle. aslında aynısını kızına da yapsa daha iyi olacaktı ama koması neyse artık? senelerdir komadaymış. vücudu iflas etmiştir.

.veletlerin robotları taklit etmesi meselesi hem komik, hem ciddi olacak gibi. şimdi küçük kızları da robot gibi hareket ediyor. belki sırf zararlı diye robotları uzaklaştıracaklar. artık bu minik aileye ne olacaksa?

.odi elemanını canlandırdı. bilinç verdi, hislerini sordu. babasını duşta bastı ama neyse ki ortalık karışmadı. tabii şimdi ne olacak dedi? ne diye yaptı ki bunu? ne olacak şimdi? sırf eleman iyi olmuş diye onu hikayeye kattılar. iyi oldu da biraz boş sanki.

.dedektif çiftimizin hikayesi de garip, kadının ilk defa yiyecekleri tuttuğu torba patladı. pek tatlı bir çift, adam ilgilendi onunla ama başları derde girebilir. bilinçli sentetikleri araştırıyorlar bir yandan, hikayeleri toplaştırabilirler gibi.

--- spoiler ---