12 Ekim 2016

the man in the high castle s01e06:

Three Monkeys

--- spoiler ---

.izlemesi çok zor bir diziymiş yahu, resmen akmıyor. tamam bir gerginlik havası ve karakterleri iyiler hoşlar ama nedir yani ne oluyor? ajan veledi evine çağırıyor. boş dosyalar ile onu test ediyor. sonra kapıdan şimdi sıçtım ağzına dermiş gibi bakıyor ve bölüm bitiyor.

.bir de havalimanına eski arkadaşı için gitmiş hani şu bilim bakanına bir şeyler ulaştırmaya çalışan abimiz, iyilerden biriydi güya ama yakalandı. adamın gerçeği söylemesini bekliyor. tutup evine getiriyor iyi güzel de söylenecek var söylenmeyecek var. söylese yine aynı şey olmayacak mıydı? ne alaka yani?

.japonların bilim bakanı ile olay nasıl çözülecek? dünyanın bu hali nedir? ne oldu bu kadar? yüksek şatodaki adam kimdir? hala bu mevzulara çok uzağız. dizinin yarısı geçti, bir gram ilerlemedi. sonunda bir şeyler yaparlar belki ama şu dönemin dramını yapalım demişler başka bir şey değil.

.misal bu kadar olay içinde yahudi eleman kız arkadaşına, yanındaki erkek miydi diyor. tamam yakınlaşmaları da olduydu ama ülen hayat memat dönüyor. ne alaka şimdi? gidiyor sonra evden yahudi cenazesine mi katılıyor. o adam kimdi onu bile unuttum.

.silahı takip ediyorlar, antikacı sahte adres vermiş orada takılıyor olaylar. bu eleman vurmadı ama silahı görüldü. işi yapan için bulunmayacak bir aldatmaca oldu. prensleri ölmemiş neyse ki ama yine yakalayıp cezalandıracaklar bunu, burnundan getirecekler. müstehak salak adam.

.esas kız desen ne bok yediği belli değil. çekirgeli bir dosya var. onu arakladı. odada gördüğü adam kimdi onu anlayamadım. bana polis gibi geldi ama olmayabilir. kolyesi de ticaret bakanının masasında duruyor. japonların içlerinde iyi bir yerlere gelecek gibi görünüyor. 

.ne alaka değil mi ama? kardeşi buna bir şeyler ulaştırıyor ve pat bu işlere karışıyor. hayatını mahvediyor ama çok sakin, sonra da işin uzmanı oluyor. peh yani.

--- spoiler ---