12 Eylül 2016

Orphan Black s04e03:

The Stigmata of Progress

--- spoiler ---

.kendi çaplarında bir bilim kurguya gidecekler sonunda, daha iyi insan yaratmak ve insan evrimini kontrol etmek için bu işlere girişmişler. rachel'in yanındaki ana karakterinin işlerin başındaki kadın olduğunu sonradan fark ettim. hikayeden iyice koptum ama eh işte.

.yanındaki velet kızla birlikte psikpat adama mesaj göndermişler. klon olaylarının başındaki baba ile uğraşmıştık. ondan sonra anne karakteri yoktu diye anlatmışlardı ama hayattaymış. şimdi eski hikayeyi tam hatırlamıyorum ama üç aşağı beş yukarı böyle bir şey.

.castor projesindeki elemanları beyinleri yanıyordu. bir tane geriye gay tiplisi kalmış. rachel'e göz takıyor. muhabbetler ediyor, iyi çocuğu oynuyor. neyse yetmezmiş gibi klondan da bir klon yapıyorlar, kız kan kusuyor. yine bir sürü olay ama bir yere varacak mı bakalım.

.sarah'ın yanağındaki solucan meselesinde kalmıştık, oradan devam ettiler. ne olduğu belirsiz. beyine yakın olduğu için onla alakalı olmalı diyorlar. patlayınca insanı öldürüyor. neoevrimci bir mekana gidip yardım istiyor, hemşirelerden biri bunu yakalıyor ve üstlerini çağırıyor. psikopat abimiz geliyor. rachel'in aşığı olan işte. sonra da bu hikaye burada bitiyor. yanağındaki ne olacak? mevzu nedir? nereye gideceği belirsiz.

.bu arada kira ayakta uyuyarak rüyalar mı görüyor? bu kızda da bir özellikler mi çıkaracaklar nedir? cosima anasını yakacakmış. herhalde yaptığı şey suratında patlayacak onu demek istiyor.

.art abimiz olayları araştırıyor, sarah'a yardım ediyor. beth'in başındaki gözlüklü sakallı tiple kafakafaya geldiler, oralardan ne çıkacak? öyle dolduruyorlar gibi geliyor.

.gey oğlan biyolojik kız kardeşi ile takılıyor. gerçek ailesini arıyor da işte kendi çapında dram ve aile krizi yaratalım demişler. buradan bir şey çıkma ihtimali yok.

.esas olay, helena idi. dedektifleri atlatması güzeldi. alison ve kocası da renk katıyorlar artık. o kadar karın ağrısı oldular ama yanlışlıkla öldürdükleri adam (direksiyonda silah ateş aldıydı sanki öyle komik bir hadise) yanağında solucanlardan birine sahipmiş. bunu cosima'ya iletiyorlar. kendi çaplarında hoşlar, komikler. en iyi karakterleri bunlar oldu nerdeyse.

--- spoiler ---