13 Eylül 2016

american horror story s06e02:

Chapter 2 

--- spoiler ---

.ilk bölüm kadar hızlı değildi ama yine de akıcıydı. evden kaçıp gidememelerine pek bir açıklama getiremiyorlar. geri satmak istiyorlar ama almıyorlar. kiraya falan çıkamıyorlar mı? akrabaları yok mu? bu kadar mı tüm parlarını vermişler yani? o biraz zorlama hikaye oluyor.

.bölümün en güzel kısmı, rasıl eciktın abimizin (true blood'dan üstünde kaldı) kendini kaydettiği görüntüler idi, adam kafaları yemiş. prof imiş, kitap yazmalara buralara gelmiş, evdeki olayları kısmen açıkladı ama açıklamalar sadece daha büyük kötülük yüzünden cinayetlerinin yarım kalması gibi bir garip sona sahip idi.

.iki tane hemşire kardeş varmış. yaşlı hastaları keyif için öldürüyorlar imiş. isimlerindeki harfler yüzünden adam öldürmek nedir len? manyak manyak öldürmeler ve gülmeler, bu tipler de bir garip. hayalet hikayesi kıvamında zenci elemana göründüler. sonra uçtular gittiler.

.daha büyük kötülük dediği de yaşlı kadın olmalı, ayin falan düzenliyorlardı. ormanda bir işler çevriliyor. ikinci kısım gizem de o olmalı ama hepsini toplamışlar resmen.

.bir de küçük kız meselesi var. salak annesi alıp getirdi. getirdiği eve bak. hayaletler, kötü komşular, cinayetler, şunlar bunlar içine küçük kızı getirdi. onu da hayali arkadaş dediği tip çağırdı ve ortadan kayboldu. ağacın tepesinde kapşunu asılı idi, bölüm de oralarda bitti.

.bol domuzlu bir sezon olacak, her taraftan domuz çıkıyor. beyzbol sopası ile ormanlara daldıkları sahne de hoştu bu açıdan. yeter ülen diyerek daldılar ama adamlar domuz kafalı, bol bağırsaklı bir çeşni hazırlamışlar. polis bunları gördü ama pek bir şey yapmadı. zaten bu da pek saçma, polis resmen sallamıyor.

.esas oğlanı ne ara göreceğiz? bu sezon yok mu? bir de esas kadın yaşlı kadın vardı. o da bu sezon yok mu yoksa? temel tipleri idi. bakalım ne yapacaklar? bu sezon başlangıcı iyidi, devamı da iyi gelirse hoş olacak. klasik korku senaryosu salaklıkları haricinde bir şeyler yapmasalar bari.

--- spoiler ---