9 Ağustos 2016

Southbound


bölük pörçük izlediğimden midir bilmem pek bir şey anlamadım filmden. beş hikaye demişler, bir miktar birbirleri ile kesişiyor ama sonra yapılan yorumlara bakınca eh yani dedim bu muymuş hikayesi? aslında dikkatli izleyince tamam belki hikaye budur diyor insan ama amacı hikaye anlatmak olan bir yapımdan insan daha fazlasını bekliyor. korkutucu unsurları pek yoktu, arada kan revan akıyor. arada yaratıklar gibi karışık şeyler. müzikleri orjinaldi. hoş bir hava katmış. şöyle daha iyi toparlama yapsalarmış pek iyi olurmuş. böyle gözümüze sokmak değil de fazla simgesel olmuş işte.

--- spoiler ---

.demişler ki bar kapısı arafın kapısıymış. kapıyı kapat demişler. kalkıp kapıyı kapatmayınca sakallı abimiz on üç senedir aradığı kardeşini bulmaya içeri dalmış. ben bu olayı fantastik bir şey olarak görmediydim. ha yaratıklar falan var eyvallah ama araf ne lan? kız kardeşi ölmüş de onu ölümden kurtarmaya geliyor. yok artık daha neler.

.bunun betimlemesi iyi olmayınca anlamayana suç bulmamak lazım şimdi. neyse tamam suç bende anlayamadık ama bu araf hikayesinin diğerleri ile ne alakası var? hepsi için araf söz konusuymuş. olayları doğru yapsınlar diye tekrar tekrar yaşıyorlarmış.

.kızı ölen bir eleman var, arkadaşı ile kızını öldüren aileden öç alıyor. ilk hikaye ve son hikaye böyle birbirine bağlı. arkadaşı eve gidelim diyor. diğeri ne fark eder diyor. nerde olduklarını biliyorlar mı? öldürdükleri insanlar içinden yaratıklar çıkıyor. ilkin uzaylı işi sandım ama zebani falanmış o zaman. karman çorman bir şey işte.

.bir diğer hikayede müzik grubu eğlenmeye gidiyor. arkadaşlar arasında bir olay olmuş. kafayı yemiş bir aileye denk geliyorlar. lastikleri patlayınca bunlarla gitmek zorunda kalıyorlar. üç kızdan ikisini çamurlu etle (neyse artık) kendileri gibi yapıyorlar. kalan kız et yemediği için kaçıyor ama bu sefer de elemanın teki araba ile buna çarpıyor.

.bu elemanın da eskiden bir olayı varmış herhalde. doğru şekilde kıza yardım etmeye çalışıyor ama 911'den bununla dalga geçiyorlar. akciğerini kestirip baskı yapmasını istiyorlar. sorgusuz yapıyor, ölüyor gidiyor ama yeni elbiseler verip gitmesine izin veriyorlar. bu durumda arafta olduğu için doğruyu yapmış mı oluyor? peki loop bunun neresinde kardeşim?

.birbirini tutmuyor işte hikayeler, ha geçmiş pişmanlıkları ve radyo konuşması devamlı ortak nokta. bir şeyler diyorlar da işte dikkat edene artık. kafam o kadar yerinde değildi kusura bakmasınlar.

--- spoiler ---