17 Ağustos 2016

Outcast s01e08:

What Lurks Within

--- spoiler ---

.dozu bir miktar artırdılar. hele hele şeytanlı kadının kocasının hali iyidi. ben onu şeytanlı daha çok seviyorum dedi adam. her şeyleri ilk kez yapıyor gibiymiş. şeytan başı sidney abimiz de birlikte yaşam mümkündür, ne diye bu insanları çıkartıyorsun. anan gibi daha kötü hale getiriyorsun dedi. bir miktar ikna etti.

.sidney abimizin geçmişine indik. esas kötüsü sağlam bir dizi olmaya başladı. elemanın insan hali çocuk kaçırıp kesen bir lunapark görevlisi imiş. bir gün şeytan gelmiş, geldiği vakit çocuğu serbest bırakmış. çocuk da altındaki boklarla koşa koşa uzaklaşmış. şimdi ülen bu şeytan insanı daha iyi hale mi getiriyor? yoksa doğası itibariyle şeytandan daha kötü insanlar mı var? bunların hepsini bir gönderme olarak mı aldık ne yaptık?

.peder karakterini pek sevmediydim. iyice saçmalattılar. adam kadını kaçırdı, zorla şeytan çıkarmaya geçti. kyle'ın evine geldi. eleman olmaz dedi. kimseye zararı yok dedi. aslında önceki bölümlerde topyekün savaş ilan etmişlerdi ama durumun bu halde olduğunu anlayınca şüpheye düştü, peder kızdı. zorla elini falan kullanmaya kalktı sonra vuruş dövüş derken şerif geldi.

.ağır abimiz olayları çekip çevirebilir ama pek bir şey de yapamayabilir. karavan olayı şeytan kaçan insanların zararsızlaştırma hali imiş. karavana sorgulanan kızı ve karısını kapatmışlar, bir kaç güne kendine geliyormuş. tabii kyle'ın anasının durumu daha farklı olmalı, uzun süre çocuğa çektirmiş olmalı ama onu pek açıklayamadılar. beklesen düzelirdi dediler ama inanmadık.

.neyse çok mühim değil. düz şeytan çıkarma meselesinden gri şeytanlara geçtik. hatta melek lan bunlar dedik bir yerden sonra. havuç saçlı pislik elemanı kessin diye dua ettik ama şeytan kendini tuttu, nasıl olduysa artık. pederi başından savmak için şeytan ile işbirliği yapmaya karar verdi, evinde durmaya karar verdi.

.bu arada (minvayl) pederi kovdular, kiliseden attılar. gitti karının evine. başka nereye gideceğimi bilemiyorum diyerek artık sevişmeye başladılar. böyle de salak saçma sona erdi pederin şeytan ile mücadelesi, tabii devam ettireceklerdir de kilise dışı kaldı hehe.

.polis abimiz, kyle'ın kardeşi de kendi dramlarında devam ediyorlar. hem parayı aldı hem dava etti. parasız kaldılar ama sevgileri bol. kızları da yemek duası öğrenmiş, öyle kendi çapında mutlu aile olmaya devam ediyorlar. sırf bunun için anlatıyor olabilirler bunun hikayesini.

--- spoiler ---