13 Temmuz 2016

Wayward Pines s01e08:

The Friendliest Place on Earth

--- spoiler ---

.güzel konuyu mahvedecek gibiler, ha herkese açıkladık da öldüler geyiğinden sonra herkese dünyayı gösterme seçeneği olmalıydı. bunu dialogların arasına sıkıştırdılar. kate denen kadını hapishanede konuşturmaya çalışan ethan, sana gösterirdim dünyayı ama şimdi zamanım yok dedi de ülen nasıl zamanın olmaz? bir kadını ikna etmen tüm olayların seyrini değiştirecekse ne demek zamanım yok?

.sonra yok efendim kamyon kaçırılmış da yok efendim şu olmuş bu olmuş. kapıyı kırdılar, tellerdeki elektrik falan da gitti. şimdi yaratıklar içeri dalsa üçünü beşini öldürse güzel olabilir gibi, bundan sonra inanabilirler gibi.

.yeni nesillere bel bağlayıp sorun çıkaracak eski insanlar getirmeleri de saçma. madem öyle yetişkin uyandırmasaydınız, sanki tüm çocuklar kurallara uyacak da bunun garantisi var da pat diye gerçekleri anlatıp onların bilekleri kesmemesini falan sağlamaya çalışıyorlar, bir de çiftleştirmeye çalışıyorlar. çok saçma.

.yetmiyor babasına karşı dolduruyor, suçluyu yakalamış da bırakmışmış. ergen ile baba çekişmesi izleyeceksek yine yandık, devamını nasıl getirirler bilmiyorum ama aile içi drama girmeseler bari.

.insanları iki bin yıl sonraya götürebiliyorsun ama hafızaları silemiyorsun ya da öngörülmeyen bu insanı isyanlara bir çözümün yok, bu da pek inandırıcı gelmiyor. hemşire olan kadıncağız adamdan daha mı iyimiş? gözetleme yapan tiplerden birinin işini tam iyi yapmadığını öğrenince onu dondurdu, öldürmeye gerek yok dedi de, şimdi mi aklına gelmiş bu?

.insanları hesaplaşma diye öldürürsen onlar da böyle isyan edip hayatları pahasına kaçar işte, bir miktar düşünülmemiş ama dizinin pat diye iki bin yıl sonraya gitmesinin hoşluğu hala üzerinde, keşke güzel işleyebilseler. ne bileyim kasabada işleri yolluna koymuş olsalar da dünyanın geri kalanına gözlerini dikseler ya da yaratıklarla falan uğraşsalar.

.devlet deneyidir, insanların birbirine güvenmemesidir, bir sürü muhabbet saçma oluyor artık, hala böyle bir paranoyaklık varsa da bunu dram üzerinden değil de aksiyon üzerinden çözseler keşke.

--- spoiler ---