12 Temmuz 2016

Wayward Pines s01e07:

Betrayal

--- spoiler ---

.bu dizi adamı kanser edebilir. lan birini alıp helikoptere atıp dünyayı nasıl gezdiremiyorsunuz? bu kadar olay olana kadar nasıl bunu düşünmüyorlar. tamam ikna olana beyni yıkanmış muamelesi yapabilirler ama tüm insanları helikopter ile gezdirmeleri de mümkün, en azından arıza çıkaranlar toplam yirmi kişi bile değil, bindir helikoptere götür işte daha ne? diğerleri bilmesin, kendilerini kesmesin ama adamlar çiti bombalayacak. yok artık yahu...

.üstüne bir de ergen çiftleştirmesi çıktı. bebek yaptırmak nedir? daha ergenlere çiftleşme dersi nedir? buna yönlendirmek nedir? ilk jenerasyon bebek nasıl yetiştirecek. diyelim yetiştirdiler, diğer insanlar olmadan ne işe yarayacak. yeni bebeklere dünyanın hali söylenecek mi? dünyanın halini söylenmez ise yine aynı muhabbet olmaz mı? kısıtlanmış insan davranışı sergilemezler mi? nedir bunlar?

.güzel konuyu mahvedecekler gibi geldi, kimse ethan tipine inanmıyor. beyni yıkanmıştır diyor. karısı inanmıyor, eski ajan sevgilisi inanmıyor. yani şöyle denildiğini düşününce iki bin yıl sonradayız demek biraz imkansız ama yine de bir durup düşünmek lazım, mutlaka açıklanacak bir yolu olması gerekirdi.

.bombalama olayı da saçma, kaç git. teli yıkmak nedir? bomba yapana kadar git başka bir şey yap atla geç git gör artık ne varsa. neymiş efendim fbi ile güvenli hattan konuşmuş. bir deney varmış ortada ve diğer ajan tarafından da denenecekmiş. bu da garip bir komplo olur ama öyle bir hikaye yapacaklarını zannetmiyorum, doktora nedense inandım.

.hepsi deneyse, dünyanın geri kalanı normal ve kasabanın etrafına yaratık serpmişlerse, iyice garip bir senaryo olur. neyi deniyorsunuz arkadaş demek lazım. insan davranışlarında neyi görmek istiyorlar? kafadan sakat olmak lazım.

.bombalama olayı hızlı geçti allahtan, kadın yakalanacağız diye planı erkene aldı. adam pat diye çitlerin orada yakaladı. bombayı etkisiz hale getirdiler, diğer bombanın olduğunu fark etti. koştu ona yetişeyim derken, yolun ortasındaki çöp kutusunun yanından geçemeyerek arabasını bozdu.

.kamyonun içinde de ergenler vardı. müzik kutusu içersine saklanmış bomba eşliğinde öpüşmeye başladılar. ölmeyecekleri bariz ama yine de çok saçmaydı. kamyon giderken bomba patladı ve bölüm orada bitti. babasının kanlı oğlunun karşısındaki tavırları da çok soğuk geldi bana.

--- spoiler ---