9 Temmuz 2016

Wayward Pines s01e04:

One of Our Senior Realtors Has Chosen to Retire

--- spoiler ---

.sanki olayları pek iyi açıklayamacak gibiler. şimdi bir duvara yazı yazıldı diye insan öldürmek nedir? bunu nasıl meşru gösterebilirler ki? bunun açıklaması olamaz gibi geliyor insana. bir de veletleri şekillendirmeye çalışıyorlar ise aileleri neden tutuyorlar? tam olarak deney nedir? kim niye gözlemliyor? gizemleri biraz açsalar iyidi.

.dışardaki yaratıklar nedir? biyolojik de mi deney yapılıyor? o kadar çit ör, sonra git bir tane kayalığı serbest bırak. bizim gizli servis ajanı da dağcı mübarek, şak diye tırmansın ve bölüm bitsin. pek olmadı yani. tamam iyi hoş ilerliyor ama bir yere kadar.

.asıl insanın kafasına takılan, madem bu kadar gözlemliyorlar nasıl engelleyemiyorlar? allah gibiler mi? her şeyi biliyorlar ama müdahale etmiyorlar mı? aslında telefonu açıp ediyorlar ama belki kontrollü bir müdahaledir, kim bilir?

.bunu da güzel açıklamaları gerekiyor ama sanki açıklayamayacak gibiler. dinliyorlar diye müzik kutusu açıyor mesela, dinlemeleri bu kadar mı zayıf? çok saçma. su açma falan filen de öyle. hiç ikna edici değil.

.diğer tarafta şerif saklı dosyaları buluyor insanların geçmişlerini deşiyor ama kimse kural ihlali diye başıan ekşimiyor. yani olacak iş değil. nasıl açıklarlar merakla bekliyoruz.

.psikiyatrist manyağı ağaçlarla falan ilgileniyor. olayların arkasındaki adam o olabilir mi? yoksa dışarı çıkma izni olan bir kaç kişiden biri mi?

.hemşire manyağı da şerifliğe pek özendi, psikopat kadın. benim kasabam falan diyor. çok benimsemiş. onun derdi neymiş acaba?

.weeds elemanı kendini feda etti. şerif hesaplaşma yapmayacağım dedi. o yüzden mühimsin diyerek attı kendi elektrikli kapıya. şimdi hesaplaşma insanların karşısında yapılmıyor muydu? neyse inandık diyelim.

--- spoiler ---