11 Mayıs 2016

white album 2 e01:

White Album 

bir adet ergen animesi sanki ama çizimlere çok uğraşmışlar. ayıp olmasın diye izleyelim dedik. romantik muhabbetlerinin boku çıkacak, liseli aşkları üzerine ihtisas yapmış olmalılar ama bunu lise müzik grubu çerçevesinde yapacak olmaları ilgi çekici. gitarist esas oğlan, vokalist popüler kız ve yetenekli bas gitarist ve piyanistten oluşan bir kadromuz var. müzik animesiyiz diye biraz müzik sesini fazla basmışlar, konuşmalar duyulmuyor arada. giriş müziğini falan duyamadan pat diye başladı anime, bakalım ikinci bölüme belki güzel bir giriş müziği vardır. 2013 yılı için de çizimleri gayet iyi. 13 bölümü varmış, izleriz biter işte.

--- spoiler ---

.konser ile başlıyor. son kez üçü bir aradaymış. olaylar tanışma öncesinde başlıyor. hem tanışacaklar grup kuracaklar hem de sonunda son konsere çıkacaklar. aralarında da bir aşk üçgeni olacak. şu hikayeden fazlası varsa iyidir ama pek yok gibi geldi bana.

.komple liseliler, insan buna üzülüyor ama yapacak bir şey yok şimdi adamların animelerinin yüzde doksanı zaetn veletlerden oluşuyor. gelenekleri böyle demek. izleyen kesim liseli midir? diye insan düşünüp buna da bir miktar üzülüyor ama aman sen de diyor sonra.

.bu ergenlerin lisesinde üç tane müzik odası varmış. birinde bizim ergen takılıyormuş. birinde özel müzik öğrencisi, diğerinde vokal hatun takılacak zannettik ama çatıdan çığırmaya başladı. ardından esas oğlan koştu çatıya kim söylüyor diye. meğer sesi meleklerin sesiymiş. meğer söyleyen sabahtan beri odun taşıttığı kızcağız imiş.

.kendini okulun en popülerleri falan herhalde, güzellik yarışması gibi bir şeyin birincisi imiş ama bu sene katılmak istemiyormuş. bu konuda çok hassasmış, önde olmak istemiyormuş ama arkadaşları ısrar etmiş kıraramış. bölümün konusu böyle bir şeydi. elemanımız ağır ağır konuşuyor, normal kız gibi davranıyor. pardon normal kıza kalas taşıtmazmış, bu güzel diye taşıtıyor falan filan. işte aşık oluyorlar ama mevzuya başka bir aşk daha girecek ve olaylar gelişecek. 

.müzik grubu içi aşk muhabbetleri, komik aslında ama adamlar ergen aşkını müzik grubu ile boca edip anlatmışlar. çizimler çok iyi, gitar çalımları falan bir hayli gerçekçi görünüyor. öyle yapmışlar işte, çerezlik on üç bölüm. romantizmi etkiler mi? göreceğiz.

--- spoiler ---