12 Mayıs 2016

supernatural s11e21:

All in the Family

--- spoiler ---

.tanrı geldi meydana ama pek bir şey olmuyor. öyle işler sıkışınca kurtaracaksa işimiz var. planı kendini feda etmek imiş. amara ile karşılaşmadan kazanan olarak çıkamaz imiş. anlaşma yapıp evreni rahat bırakmasını isteyecek imiş. pek de mantıklı gelmedi.

.adamların tanrı inanışı böyle midir? hem hristiyanlığa gönderme var hem bir sürü tanrı var. kız kardeşi var, kendisinden daha güçlü. yarattığı meleğinden falan yardım istiyor. kendi beceremez ise arkada kalanlar olayları halleder falan diyor. yok yani insanın aklı almıyor. sonra da pat diye kurtarıyor bunları.

.sezon finaline bir karşılaşma ayarlamış olmalılar şimdilik bir şey olduğu yok. dean ile amara'nın muhabbetini de tam anlamadım. tanrı ile karşılaşmışsın, bana ihanet etmişsin dedi. bölüm sonunda da sanki amara'nın istediğini kabul etmiş gibi konuştu. saçmalarlar ise tanrısal boyutta saçmalayacak gibiler.

.durduk yere peygamber çıkardılar hem de amara'nın peygamberi. tanrısal çapta işler olduğu vakit bir yıldırım gelip bunları çarpıyor muymuş? peki bu kuralı kim koymuş. tabii bunlar kardeş işe babaları kim?

.dean bölüm başında gözyaşı döktü. nerelerdeydin bu kadar şey olurken dedi. tanrı da iyi ebeveyn olmak için yavrucaklarını kendi ayakları üzerinde durmaya bırakmış falan filan ama pek de açıklama değil tabii. adamlar tanrıyı getirip çeşitli sorular sorduruyorlar. güzel cevaplar da geliyor. bu durumda ikinci soru baban kim ülen olmalı aslında, sen tanrı isen ve kız kardeşin varsa baban kim?

.buna hiç girmediler, bölüm için getirdikleri peygamber ile lucifer'ı kurtarıp sonra tanrıyı ikna edip yine eskiden olduğu gibi karanlığı birlikte hapsetme yolunu deneyecekler. bunun için dean amara'yı meşgul etti. diğerleri lucifer'ı kurtardı. son anda tanrı yardım etti (hehe) ve lucifer ile bakıştılar.

.metatron kendini kurtaracak sandı ama sonuç olarak takım için kendini feda etti. evreni elleme falan diyerek tekrar sempatik olmaya mı karar verdi? normalde komik biriydi, sevdiydik. sonra bir hayli saçmalattılar. şimdi de kendini feda etti gibi görünüyor. eh işte.

--- spoiler ---