14 Nisan 2016

vinyl s01e04:

The Racket 

--- spoiler ---

.polisiye hikayesini allahtan uzatmıyorlar ama adamın hayatındaki her dönüşe bir dedektif parmağı mı gelecek nedir? para kazandıran salak zencinin etrafında dönüyorlardı. şimdi ona yetişemedi. bu geriyor insanı. bir de kesinti yapmalıyız, para yok dediler. devamlı bir yerleri parçalıyorlar. devamlı bir masraf falan filan. insan geriliyor. böyle dönemin ta... diyor.

.sesini kaybeden abimiz esas tiplerden mi olacak? nasty bits grubunun menejeri oldu kendisi. yapımcılara yedirmeyin kendinizi kıvamında bir nevi emekçi menajer. neyse iki saat tripler falan derken hafiften hava yumuşadı herhalde. öncesinde de eski kaydını yakıp ofiste zarara yol açmıştı.

.yapımcıların yavşaklığının dizisi işte. bir de muhasabecilerden kaçan tipler. yardımcıların günü kurtarmaya çalışması ile gidiyor. ha hızlı akıyor ama işte ne bileyim öyle müziğe dair yine bir şey yok yine yok. şu koca bölümde bir canlı performans olarak salak bir zenciyi gördük mesela.

.kayıt görüntüsü olarak da noel şarkısı söyleyen bir tip. sırf para getirsin diye uydurdukları bir geyik bu da, yapımcıları bile kendilerini bir kaşık suda boğmak istiyor ama işlerini yapıyorlar. var mı böyle iş?

.yetmiyor bunlar bir de yok efendim evlilik terapisti, yok efendim boşanma avukatı (dobra avukattı yalnız o çok iyidi) derken kadın tası tencereyi kırıyor. kadın derken işte olivia, boşanma avukatına gittiğini söyleyecek iken beyefendiler suratına telefonu kapattılar. çok üzüldüler.

.beyefendiler de babasına mazeret bulmaya gitmiş. kendisi kendi halinde bir sanatkar adammış, yine ne istiyorsun ülen diyerek karşıladı ve bölüm öyle bitti.

--- spoiler ---