15 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni e20:

Tsumetai te 

--- spoiler ---

.şimdilik tüm olayları shion'un kafayı yemesi ile açıklıyor gibiler de bu pek olmuyor hani. ülen hani şeytan? hani uzaylı? hani büyük ailelerin olaylara katkısı? kimse bir tane deli kızı fark edememiş mi? bir tane ikizin olacak ve bu kadar iş yapacaksın, kimse fark etmeyecek? umarım böyle değildir açıklaması yoksa hüzünlere gark olacağım.

.satoshi manyaklığı nedir? velet sadece kafasını okşadı diye yedi kafayı. kız kardeşini dövmüştü mesela, o vakit gelmiş çakmıştı buna. insan düşünmez mi? kız kardeşini falan öldürmemeliyim diye? şimdi önceki ölümler sırasıyla oluyor. köy reisi hala işkence odasında, mion zindanda. bu bölüm rika öldü.

.rika elinde şırınga ile gelmiş, onun da olaylardan haberi olmalı. şırıngadan sonra kafasını bıçağa soktu. bir bölümün başında böyle bir açılış vardı. sonra rika hala hayatta idi. hani diyorduk nasıl bir ölü, bir canlılar da açıklaması bu olamaz. bu hiç iyi bir açıklama değil.

.tamam kesitler olarak öncesinden görüntü alıp gizem katabilirsin ama bir tane kafayı yiyen ikiz veledinin köyü kesip biçmesi şeklinde bir açıklama olamaz. üstelik cinayetler çok öncesinden başlamış. bu velet sadece kafayı yemiş, aşk acısı ile kesiyor biçiyor. kei'ye nasıl işkence yapacak? satoru'yu nasıl öldürecek? kalan bölümlerde bunlar olacak sanki.

.akasaka ne alemde? polis napıyor bu kadar zaman? onları unuttular. köyün ileri gelenleri ya da ne bileyim kendi tarafından güneş gözlüklü koruması falan bir dur falan demesi gerekmez mi? gittiğin yol yol değil shion falan desin lan biri, bu ne? ha güzel deliriyor, o ayrı.

--- spoiler ---