23 Nisan 2016

vikings s04e10:

The Last Ship

--- spoiler ---

.imdb'de 20 bölüm falan görünüyor da o yalandır. wiki'de 10 bölüm görünüyor. önceki sezonlar da 10 bölüm. sezon bitmiş olmalı da böyle sezon finali mi olur lan? bir kere tüm hikayeleri sona ermedi. ecbert hikayesinde bir numara beklemiyorduk ama o kadar anlat sonra nasıl bitti onu bile unuttuk.

.sonra final öncesi 12 yıl geçti muhabbeti nedir? bari sezon sonuna bıraksalar mı? diyecektim ama öyle daha boktan olurdu. sezon geçmiş o kadar yıl geçmiş ragnar'ın mal çocukları büyümüş falan. şu sahneler şimdi olması yine iyi de anlamsızdı.

.ragnar rollo'ya nasıl kaybetti? saldıracaklar zaten deyip de allahın fransızlarını o baltalar ile nasıl kesemezler? rollo başta olunca hepsi mi viking gücüne kavuştu? nasıl iştir? karizmayı çizdirdi. zaten o kadar kafa güzelken nasıl yenecekti mi? ölmeye atladı en son ama son anda bunu kaptılar rollo'nun elinden kurtardılar.

.ha rollo'nun da ağız burun dağılmış gitti ama kurtarıcı olarak taç takıldı, eleman yine başarılı oldu. bu ayıcıktan bunu beklemiyorduk şaşırttılar ama keyif vermediler. zaten savaş görüntülerinden ziyade ragnar'ın nereye gittiği meselesi yapıldı.

.o kadar sene git, sonra tam da foyan meydana çıktığı vakit çık gel. meydanda veletlerine ve kalabalığa meydan oku ve bölüm bitsin. pek bir şey olmadı yani. bjorn zaten doğal kral mı olmuş? vikinglerin idaresi o mal kraliçeye mi kalmış? ragnar yokken harbard gelip çakaymış, ne diyeyim bilemedim.

.sonuç olarak hayal kırıklığı bir sezon oldu. ragnar keş oldu, devamlı kaybetti. gemileri karadan yürüttü ama yine kaybetti. lagertha yaralandı ama akibeti ne oldu belli değil. kralız diye gelen kardeşlerin teki de yaralandı o da belli değil.

.ragnar biraz çin ilacından kurtulmuş gibi, floki biraz daha olgunlaşmış gibi. akdenize falan çıkacaklar herhalde sonraki sezon. ragnar tanrı değil, insandır göndermesini tüm vikinglere alıp bu sezonu da başarısızlıklarına mı ayırmak istemişler? hani öyle olmayanı da vermesinler ama yenileceklerse bile doğru düzgün yenilselerdi diyorum.

.ha parisin kralına da o kadar laf ettik adam sonunda iki tipi boğdurttu. beklenmedik bir hamleydi. kont'a karşı yaptıklarından dolayı mı böyleydi? rollo'ya fazla güvenmekten mi? neyse işte bu iyidi.

--- spoiler ---