17 Nisan 2016

vikings s04e09:

death All 'Round

--- spoiler ---

.pek aksiyon yoktu ama ilginç olaylar oldu. bjorn'ü öldürmeye çalışan elendur mudur nedir? tuttu karıyı tekrar tehdit etti. verdi arbeleti eline, karı yürüdü yürüdü. bjorn ile iki kelam etti döndü elendur'u öldürdü. hani lagertha (bu arada o kadar ip çektinten sonra düşük yaptı) mı atlayacak dedim? bir şeyler olacak dedim ama bunu beklemedim. bjorn salağını bu kadar şeyden sonra öldürmezler herhalde. zaten ayıdan sonra adam da oldu. şimdi babasını yola getirse iyi. en azından yardımcı olsun.

.ragnar hala yanlışlarda. son savaş için saklıyormuş elindeki uyuşturucuyu. ilaç zannediyor hala mal, ülen hiç mi kafa güzelliği yaşamamış? hiç mi bilmiyormuş yani? acıları azaltıyor diye öyle düşünüyor ama işte kafanın güzel olması ile aynı şey olmalı. şimdi olmayan örümcekleri öldürüyor. kafası düzelecek mi şu adamın?

.rollo'yu öldürme yeminleri etti sayılır, sırf bunun için dönmüş geri. paris'e odaklanmayacak kardeşini öldürecek herhalde. şu vakitten sonra mal rollo ölse üzülmem. zaten bunca vakit devamlı bir karın ağrısıydı. bu sezon yapmadığını bırakmadı. allahından bulsun itoğluit.

.fransa tarafında kralımız hafif ibneymiş. ilkin kız kardeşin için izin istiyorum dedi. sonra pat adamı yatağında gördük. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? zaten hafif yumuşak huylu halleri vardı. adamı görmeden bir terslik olduğunu anlamıştım.

.ingilitere taraflarında ecbert topraklarını genişletti. müttefiği olan pis bakışlı krala lafları koydu geçti tahtına oturdu. olay yokken bir taç giyme töreni yapalım demişler. hac yürüşünde velet nasıl sağ çıktı? nasıl ayakta kaldı anlamadım ama bir şey olmadan onlarda papa ile takıldılar. isa'nın kıymığı, boyu kadar kılıncı falan derken bitti gitti o kısımlar. gereksizdi.

.vikinglerin memleketinde bir veledin cesedi sudaydı, tipsiz engelli çatlak velet salak salak konuştu. harbard ortalarda yok. floki ile nasıl bir bağı var olayın anlamadım ama aslung bağırdıkça floki titreşiyor.

--- spoiler ---