8 Nisan 2016

supernatural s11e18:

Hell's Angel 

--- spoiler ---

.sonunda güzel bölüm yapmaya tenezzül etti abilerimiz. crowley, castiel ve lucifer'i tam kadro gösterdiler. amara ve rowena da cabası... hepsi birlikte bir hengame. dedim sezon finali mi len bu? böyle coşuyorlar sonra sezon finaline kadar saçma sapan bölümlerle gidiyorlar.

.amara'ya meleklerin çarpması biraz etkilemiş. yamulmuş ondan dolayı saklanmış, rowena salağı onu iyileştirdi, yanında yer almak istedi ama kadının dünyayı hakkaten yok edeceğini görünce korktu kaçtı. bir de kadını yok etme planlarının ihtimalini gördü.

.bu planlar için crowley arap çöllerinde tanrının  eli değmiş bir boynuz buldu geldi. yeşu'nun muymuş neymiş? neyse ilk lucifer'i paketlemeleri için bizim oğlanlarla anlaşma yapmaya çalıştı. tam bir uzlaşıya varamadan hepsini bir yapmaya çalıştılar.

.önce lucifer'i çağırdılar. sonra mühürler ile kandırdılar. derken işe yaramadı crowley castiel'in bedenine atladı. castiel'i falan gördük, mal adam içerde tv falan izliyordu. lucifer bana karışmıyor diye sesi çıkmıyor. amara'yı yok edecek tek tip bu diye düşünüyor hala. castiel ile birlikte kafese koymadılar, zaten yaptıkları büyü falan da tam işe yaramadı.

.neyse lucifer içerde crowley'nin ağzını burnunu kırıyordu ki şeytan çıkarma yaptılar. o da fena değild. lucifer uyandıktan sonra boynuzu aldı eline ve bizim oğlanları tam gebertiyordu ki amara çıktı geldi. tabii ikisini bir harcayacağını düşünmemiştik.

.amara gelince bir karşılaşma olacağı kaçınılmazdı. en güçlü meleklerden, tanrı eli değmiş boynuzla güzel bir atış yaptı ama hiçbir şey olmadı. nasıl yani diyor insan? meleklerden falan güçlü olması gerekmiyor mu? abarttılar biraz, böyle bir düşmanı ne yenecek? dean'e olan aşkı mı?

.lucifer'i aldı gitti. maksadı babasının dikkatini çekmek imiş. bölüm sonunda içini yakıyordu lucifer'in özüyle falan oynuyor herhalde. en değerli varlığı imiş, tanrının dikkatini çekecek, dünyaya getirecek sonra dünyayı yok edecek, sonra tanrıyı öldürecek. vay efendim amara sen neymişsin? planın seslendirilmesi bile harika tabii.

.lucifer'in meleklerle muhabbeti de çok tatlıydı. tanrı muhabbetlerini çok abarttılar. getirecekler mi ne yapacaklar? şimdilik beklemedeyiz. öyle bir çılgınlık yapmazlar herhalde ama yine de ihtimali bile güzel be...

--- spoiler ---