28 Nisan 2016

lucifer s01e13:

Take Me Back to Hell 

--- spoiler ---

.sezon bitti, o kadar şikayet ede ede izlettirdiler ama sonu yine polisiye olsa da kendi polisiyelerini yaptılar ve güzel oldu. lucifer'in tutuklanacağını düşünmemiştik zaten. dedektif kadının da ona inanmadığını görünce çekin emaneti bitirin işi diye bağırdı çağırdı. çaylak olan silahını ateşledi ama o vakit zenci abimiz geldi, kurtardı. neymiş efendim gidemezmiş daha kendisi de yanlışlar yapmış. bıyıklıyı getirmiş. bunu düzeltmeleri gerekiyormuş.

.kardeş kardeş ortak çalışmaya geçtiler bu vakitten sonra. yine komikti lucifer. terapist ile takılmaları da komikti. dövüş sahneleri falan da güzeldi. dedektif o an gelse kurşunu yese ne olacaktı? hem bu mühim bilgiyi düşmanı kardeşine niye söyledi bilemedim ya artık dostlar herhalde.

.derken bıyıklıyı buldular ama o kadar da bulunması zor olabilir mi? bir kere evine falan bakın değil mi? adam evinden geçmiş gitmiş. nakit bulmak için eski suçlu zenci tanıdığına gitmiş. hep birlikte oraya gittiler.

.nameli dövüşler falan derken bıyıklı ile zenci aniden karşı karşıya geldi ve özel hançeri soktu böğrüne... öyle mühim bir silah varsa eğer neden zenci kardeşimiz onu alıp lucifer'i öldürmemiş? hadi neyse amacı öldürmek değildi diyelim ama işte yine de olmuyor. kendisi yaralandı. maze geldi ve kurtardı. lucifer'in kanadının bir tüyünü saklamış. öyle tanrısal bir şeymiş ki o kanat o yarayı iyileştirmiş, hemide ışıklar saça saça.

.derken bıyıklı kaptırdığı paraları almak için dedektif hatunun veledini kaçırır. lucifer gelmemeye yemin eder ama takip etmemeye söz vermez. parayı alıp çocuğu bıraktıktan sonra hatunu öldürmek üzereyken lucifer gelir. bir miktar konuşma yapar sonra tutkun nedir falan derken bıyıklı bizleri şaşırtır. senin öte dünyaya gidişini görmek, bu acıyı tatmanı görmek en büyük arzum gibi bir şeyler der ve lucifer'i tahtalı köye yollar.

.o vakit karizma biraz sarsılır. her nefis ölümü tadacaktır kıvamında koskoca cehennemin prensi allah'a yalvarır. baba der, dediğini yapacağım ama chloe'nin canını bağışla... o vakit bir miktar cehenneme gidip gelir. bir kapının kırıldığını görürüz. yeni sezonun görevini de böylece anlarız. lucifer geri gelir, bıyıklı ile karşılaşır. dedektif bıyıklıyı vurur ve ölür. herkes mutlu olur. dedektif "duyş" da teslim olduydu. bunu da mutlu hikayeye sayabiliriz.

.esas konuyu da en son melek kardeşlerin içkili konuşmasında duyarız. lucifer bir şeylerden korkmaktadır, zenci kardeşi ise bunu görmemiştir. sorar sen bir şeyden korkmazdın, cehennemden kim kaçmış? anası! anasıymış lan. lucifer'in anası kim ki? bakalım bir dahaki sezona kaldı artık.

--- spoiler ---