7 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni e11:

Kyokai 

--- spoiler ---

.ağır psikopatlar, hafif alıklar. veledin teki durduk yere adam öldürür mü len? bu satoko'nun hikayesi nedir? o da aydınlanmadı? abisi nedir necidir? iyi midir kötü müdür? iyi kabül ettiler ama bir gariplik var.

.ağustos böcükleri ve sesleri falan zaten acayip. devamlı basıyorlar, yaz gelmeden sesine doyduk yeminle. üstüne onlar ağladıkları zaman diye animenin ismini söyledi. higurashi de özel bir ağustos böcüğü imiş, çok yanık sesi varmış. habire ötüyor ya belli zamanlarda ötmeleri lazım.

.neyse esas şu donuk bakışlı sarışın hatunun bu komplo işlerinde parmağı var gibi geliyor bana, uzaylılar ise onların sözcüsü gibi, izleyen birileri varsa onlarla iş yapıyor gibi. arada ölüyor. arada geliyor her şeyi bilmiş şekilde cesedi güzelce gömdün mü diyor. kei de gözlerini kocaman açıyor.

.hön hön diye yaklaşmaları falan geriyor insanı, gerginliği güzel kullanmışlar ona şüphe yok ama arada boku çıkıyor. polisi falan görmedik, cinayet soruşturması ile bölümler geçecekse o kötü. sopa da acayip, baştan beri mevzular ona gidiyor. ilk olaylarda kei kızları sopayla ezdiydi, şimdi amcayı ezdi. sonunda bu velet esas psikopat çıkacak ya bakalım bekliyoruz. daha uzun soluklu bir bekleyiş olacak.

--- spoiler ---